Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten krokante aardappelen
Ingrediënten bietenhummus
Ingrediënten kruidensalade
Ingrediënten kabeljauw
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 0min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen indien nodig, maar schil ze niet. Laat de kleine aardappelen heel, de grotere kun je halveren of in drieën snijden. Kook de aardappelen in ruim water gedurende 15 min. Giet de aardappelen af en laat droog stomen.
2
Plaats de aardappelen in een ovenschaal en besprenkel met 1/2 van de olijfolie, zout en peper en verdeel de boter in stukken op de aardappels. Rooster in de oven voor 30 min. Haal de aardappelen uit de oven en druk ze lichtjes plat met een pureestamper. Besprenkel met de andere 1/2 olijfolie en rooster de aardappelen nog 15 min in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
3
Maak ondertussen de bietenhummus. Spoel de kikkererwten af. Snijd de bietjes in kleinere stukjes. Maal in een keukenmachine of met de staafmixer de kikkererwten, bieten, tahin, olie, limoensap, zout en peper fijn tot een gladde hummus.
4
Pluk voor de kruidensalade de blaadjes van de kruidentakjes. Meng deze met de veldsla en tuinkers. Maak de salade aan met de olijfolie, limoensap en een snuf zout.
5
Laat de roomboter smelten in een goede anti-aanbakpan. Dep de kabeljauwhaas droog en breng op smaak met zout en peper. Bak de kabeljauw aan beide kanten in circa 4 min gaar.
6
Serveer de gebakken vis bovenop de bietenhummus, samen met de aardappelen en salade. Leg de salade op het bord en besprenkel met de balsamico crème.
7
Geen fan van bieten? Gebruik dan andere gekookte wintergroenten, zoals pompoen of wortel.

Meer inspiratie

Vispie Met Aziatische Groenten
Hoofdgerechten
Vispie met Aziatische groenten
30 min
Geroosterde Venkel Uit De Oven Met Kipdrumsticks
Hoofdgerechten
Geroosterde venkel uit de oven met kipdrumsticks
35 min
Hutspot Met Klapstuk
Hoofdgerechten
Hutspot met klapstuk
30 min
Familie Bos Ovenschotel Met Boontjes En Indische Twist
Hoofdgerechten
Familie Bos – Ovenschotel met boontjes en Indische twist
20 min
Romige Ovenschotel Met Koolvis En Rucola
Hoofdgerechten
Romige ovenschotel met koolvis en rucola
15 min
Sliptong Picasso Met Ovenfrietjes
Hoofdgerechten
Sliptong ‘Picasso’ met ovenfrietjes
30 min
Ovenschotel Bloemkool Room Met Gehakt
Hoofdgerechten
Ovenschotel bloemkool-room met gehakt
10 min
Kalfsschnitzel Met Gepofte Aardappel En Prei
Hoofdgerechten
Kalfsschnitzel met gepofte aardappel en prei
20 min
Ovenschotel Prei Kerrie Met Gehakt
Hoofdgerechten
Ovenschotel Prei-kerrie met gehakt
25 min
Rosbief Met Honing Mosterdkorst
Hoofdgerechten
Rosbief met honing-mosterdkorst
1u 30min
Zomers Maaltijdpannetje Met Rundvlees
Hoofdgerechten
Zomers maaltijdpannetje met rundvlees
15 min
Krokante Kip Met Gegrilde Zoete Aardappel
Hoofdgerechten
Krokante kip met gegrilde zoete aardappel
35 min
Ovenschotel Met Witte Asperges En Tomaat
Hoofdgerechten
Ovenschotel met witte asperges en tomaat
20 min
Gnocchi Met Dillepesto En Kabeljauw
Hoofdgerechten
Gnocchi met dillepesto en kabeljauw
40 min
Aubergine Schnitzel Met Pastinaakpuree En Gepofte Tomaatjes
Hoofdgerechten
Aubergine schnitzel met pastinaakpuree en gepofte tomaatjes
45 min
Romige Gnocchi Met Tonijn En Courgette
Hoofdgerechten
Romige gnocchi met tonijn en courgette
25 min
Zalmfilet Met Een Mousseline Van Knolselderij Chimichurri En Zoete Aardappelchips
Hoofdgerechten
Zalmfilet met een mousseline van knolselderij, chimichurri en zoete aardappelchips van Van der Valk
20 min
Scholfilet Met Broccoli Erwtenpuree En Provencaalse Aardappelpartjes
Hoofdgerechten
Scholfilet met broccoli-erwtenpuree en Provençaalse aardappelpartjes
20 min
Lekkerbekje Met Witlof En Kerriesaus
Hoofdgerechten
Lekkerbekje met witlof en kerriesaus
30 min
Rucola Stamppot Met Citroen En Scholfilet
Hoofdgerechten
Rucola stamppot met citroen en scholfilet
35 min
Regenboogforel Uit De Oven
Hoofdgerechten
Regenboogforel uit de oven
15 min
Gnocchi Met Makreel En Bietensaus
Hoofdgerechten
Gnocchi met makreel en bietensaus
25 min
Hoofdgerechten
Venkel uit de oven met aardappelpartjes en chorizo
5 min
Gegrilde Zalm Spies
Hoofdgerechten
Gegrilde zalm spies
25 min
Kleurrijk Kabeljauw Pakketje
Hoofdgerechten
Kleurrijk kabeljauw pakketje
15 min

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Sulfiet
  • Sesamzaad
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Zonder toegevoegde suikers
Eiwitrijk
Vrij van vlees
Soort
AGV
Voorkeuren
Bevat vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via