Dillepesto Met Walnoot En Ricotta
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Dillepesto met walnoot en ricotta

Zelfgemaakte pesto maak je in een handomdraai. In tegenstelling tot de klassieke pesto met basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas maken we deze versie met dille, walnoten en ricotta. Ideaal als dip bij een borrel of heerlijk om te verwerken in een visgerecht.

Dit recept is goed voor 1 potje dillepesto van ca. 150 gr.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept dillepesto met walnoot en ricotta

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Rooster de walnoten in een droge pan op middelhoog vuur, beweeg regelmatig totdat de walnoten licht gebruind zijn. Laat daarna afkoelen op een bordje.
2
Houd 1 takje dille en 2 walnoten apart ter decoratie. Maal de rest van de dille in zijn geheel in een blender of keukenmachine met de walnoten, spinazie, knoflook, citroensap, chilivlokken, olijfolie, ricotta en zout tot een gladde pesto. Garneer de pesto met een takje dille en 2 walnoten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?