Salsa is wereldwijd een bekende dipsoort. Ook in het Midden-Oosten kennen ze pittige salsa’s onder de naam ‘zhug’. De hoofdingrediënten van zhug zijn verse pepers, knoflook, koriander en Oosterse kruiden, zoals komijnpoeder. Voor Taste The World deelt onze Midden-Oosten chef Neda haar recept voor een milde groene zhug met ons.
De salsa hoort dik en grof te zijn. Kort mixen met de hakmolen is dus voldoende. En als je de olijfolie toevoegt hoef je de hakmolen maar één puls te geven, anders wordt de zhug bitter. Wil je meer recepten uit het Midden-Oosten proberen? Bekijk dan de andere recepten van Neda.
Er zijn meerdere variaties van Zhug, afhankelijk van de ingrediënten. Je hebt bijvoorbeeld bruine zhug die wordt gemaakt met tomaten, maar ook rode zhug. Deze ‘salsa’ wordt gemaakt van rode chilipepers. Dit recept voor groene zhug is vrij mild, omdat we een halve groene paprika en jalapeno gebruiken. Maar houd jij nou wel van wat pit? Laat de paprika’s dan weg en gebruik 2 jalapeños of groene chilipepers. Afhankelijk van hoe pittig je het precies wil hebben, kun je de zaadlijsten verwijderen of juist laten zitten.
Wil je nou meer recepten leren kennen uit het Midden-Oosten? Neem een kijkje op onze Taste The World pagina en laat je inspireren!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment