Babka, dat ook ‘Oma’ in het Pools betekent, is een Joods vlechtbrood dat oorspronkelijk uit Oost-Europa komt. Vaak wordt de babka met allerlei lekkere zoete smaken gemaakt zoals chocolade of kaneel, maar deze hartige variant mag er ook zeker zijn!
Tip: Het deeg van de babka droogt door zijn luchtige structuur snel uit. Eet de babka het lekkerst tot één dag na bereiding.
Babka is een zoet brood dat een beetje lijkt op brioche brood. Het is een gevlochten brood uit Oost-Europa. Letterlijk betekent het ‘omaatje’. In ons recept hebben we er een twist aan gegeven, namelijk door er een hartige variant van te maken. Erg lekker om een keer uit te proberen!
Babka eet je als tussendoortje. Snijd het brood in plakken en smeer er wat roomboter op, zo is je babka extra lekker! Dit heerlijke soort brood is ook erg lekker voor bij een brunch.
Vind je het lastig om te kiezen wat je moet eten? No worries, wij hebben genoeg inspiratie voor je klaarstaan! Van romige ovenschotels en pasta pesto’s, makkelijke slowcooker recepten, borrelhapjes recepten uit de airfryer, tussendoortjes als een bananenbrood recept, genoeg keuze dus!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment