Esfenaj
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Esfenaj

Esfenaj is een hummus met groene kruiden en is geïnspireerd op de Perzische keuken. Tegenwoordig zijn er veel variaties op deze spread. Onze bereiding is een frisse variant op de klassieke hummus in combinatie met babyspinazie, verschillende verse kruiden en amandelen. Dit recept is goed voor ca. 300 gr esfenaj.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten esfenaj
Extra keukenbenodigdheden

Recept esfenaj

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Rooster de amandelen in een droge pan totdat ze lichtbruin kleuren. Houd een handje apart ter decoratie en hak deze fijn. Mix de rest in een blender fijn tot amandelmeel.
2
Voeg daarna de hummus, verse kruiden, babyspinazie en het citroensap toe. Mix dit tot één geheel.
3
Garneer de esfenaj met de overgebleven amandelen en wat blaadjes van de verse kruiden. Serveer de hummus met naanbrood, grissini stokjes of platbrood.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Sulfiet
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?