Klassieke Rabarbertaart
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Klassieke rabarbertaart

Het rabarberseizoen is weer geopend! En met deze bijzondere groente maak je de lekkerste baksels. Een heerlijk voorbeeld is deze rabarbertaart. Een plaatje om te zien en de ideale taart om te maken deze lente!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept klassieke rabarbertaart

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 30min
Kookmodus
1
Mix de bloem met de helft van de lichtbruine basterdsuiker en het zout in een kom. Voeg 200 gr van de koude ongezouten roomboter aan toe en verkruimel het deeg met je handen. Wanneer het deeg kruimelig wordt, voeg je het water toe en blijf je kneden totdat je een mooie bal deeg krijgt. Voeg eventueel extra water toe als dat nodig is. Verdeel het deeg in twee delen: een bal van ⅔ van het deeg en een bal van ⅓ van het deeg. Vouw beide ballen in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
2
Snijd ondertussen de uiteinden van de rabarber en snijd in kleine stukken van ongeveer 1 cm. Doe samen met ⅚ van de kristalsuiker, overige lichtbruine basterdsuiker, maïzena en het vanille extract in een kom en meng goed. Zet even opzij.
3
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en vet een taartvorm met kartelrand in met de overige ongezouten roomboter.
4
Neem de grote bal deeg uit de koelkast en bestuif je werkblad met wat bloem. Rol het deeg uit tot een grote ronde lap en plaats die voorzichtig over de taartvorm. Dit wordt de bodem. Druk de randen aan en snijd het overtollige deeg weg. Neem de tweede bal deeg en rol uit tot een vierkante lap. Snijd in langwerpige stroken.
5
Verdeel het rabarbermengsel over de bodem van de taart en druk aan met een lepel. Verdeel de dunne stroken deeg in ruitvorm over de taart. Klop het ei los en bestrijk de stroken deeg ermee. Top af met de overige kristalsuiker en schuif de taart voor 50 min. in de oven. Wordt de taart halverwege te donker? Dek hem dan af met aluminiumfolie en maak de baktijd af. Laat de taart helemaal afkoelen op het aanrecht en zet hem daarna nog 2 uur in de koelkast, zodat de rabarber goed in kan dikken.

Aan de slag met taarten bakken

Een stukje taart kan op ieder moment van de dag! Bij de koffie of thee of als dessert na een heerlijk diner. Deze klassieke rabarbertaart is een parel om te maken tijdens het rabarberseizoen. De voorbereiding kost je maar een half uurtje en vervolgens schuif je de taart de oven in en laat je ‘m rusten. Op die manier kan de rabarber mooi indikken en komen de smaken perfect samen.

Een andere favoriet van velen is een citroen meringue taart. Wanneer je deze taart op tafel serveert voor je gasten blaas je ze omver! De bodem van de taart maken we van boter, eidooiers en bloem. Ontzettend makkelijk om te maken, maar oh zo lekker. Je kan kant-en-klare lemon curd gebruiken voor deze taart, maar hoe leuk is het om ook dat zelf te maken? Met dit recept voor lemon curd maak je het thuis gemakkelijk zelf. En je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig!

Gek op cheesecake? Maak dan deze cheesecake met pistache! De frambozen on top maken de taart helemaal af. En doordat de frambozen nu in het seizoen zijn, zijn ze op hun allerlekkerst. De combinatie tussen pistache en frambozen is hemels, geloof ons maar. Een andere lekkere cheesecake is deze vegan cheesecake met frambozen. De cheesecake bestaat uit een knapperige bodem gemaakt van volkoren digestives en daarbovenop komt een mengsel van onder andere roomkaas, kwark en vanille extract. Top af met frambozensaus en natuurlijk verse frambozen voor een oogverblindend resultaat.

Een klassieke appeltaart mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Deze appeltaart met amandelspijs en noten is één van onze favorieten. Superlekker voor bij de koffie of thee. En vergeet er geen toef slagroom op te spuiten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via