Het rabarberseizoen is weer geopend! En met deze bijzondere groente maak je de lekkerste baksels. Een heerlijk voorbeeld is deze rabarbertaart. Een plaatje om te zien en de ideale taart om te maken deze lente!
Een stukje taart kan op ieder moment van de dag! Bij de koffie of thee of als dessert na een heerlijk diner. Deze klassieke rabarbertaart is een parel om te maken tijdens het rabarberseizoen. De voorbereiding kost je maar een half uurtje en vervolgens schuif je de taart de oven in en laat je ‘m rusten. Op die manier kan de rabarber mooi indikken en komen de smaken perfect samen.
Een andere favoriet van velen is een citroen meringue taart. Wanneer je deze taart op tafel serveert voor je gasten blaas je ze omver! De bodem van de taart maken we van boter, eidooiers en bloem. Ontzettend makkelijk om te maken, maar oh zo lekker. Je kan kant-en-klare lemon curd gebruiken voor deze taart, maar hoe leuk is het om ook dat zelf te maken? Met dit recept voor lemon curd maak je het thuis gemakkelijk zelf. En je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig!
Gek op cheesecake? Maak dan deze cheesecake met pistache! De frambozen on top maken de taart helemaal af. En doordat de frambozen nu in het seizoen zijn, zijn ze op hun allerlekkerst. De combinatie tussen pistache en frambozen is hemels, geloof ons maar. Een andere lekkere cheesecake is deze vegan cheesecake met frambozen. De cheesecake bestaat uit een knapperige bodem gemaakt van volkoren digestives en daarbovenop komt een mengsel van onder andere roomkaas, kwark en vanille extract. Top af met frambozensaus en natuurlijk verse frambozen voor een oogverblindend resultaat.
Een klassieke appeltaart mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Deze appeltaart met amandelspijs en noten is één van onze favorieten. Superlekker voor bij de koffie of thee. En vergeet er geen toef slagroom op te spuiten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment