002 Creme Brulee Taart Met Rabarber Low Res
Niveau
Gevorderd
Tijd
1u 30min
Bevat vlees
Vrij van vis

Crème brûlée taart met rabarber

Crème brûlée is een klassiek nagerecht dat bestaat uit custardpudding met een lekker krokant laagje gekarameliseerde suiker. In dit recept hebben we de crème brûlée in een groter jasje gestoken en er een taart van gemaakt. Het kost even wat werk, maar dan heb je ook wat! Je kunt het basisrecept volgen, maar als je het lekker vind, kun je ook rabarber toevoegen. De zoete en aardse smaak van rabarber past goed bij het klassieke dessert.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept crème brûlée taart met rabarber

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 30min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
5u 30min
Kookmodus

Taartbodem

1
Splits een ei. Voor de taartbodem gebruik je 1 heel ei en enkel de dooier van het andere ei.
2
Meng het ei en de dooier met bloem, boter, 90 gr suiker en een snuf zout in een kom. Kneed het geheel goed door totdat er een egaal deeg ontstaat. Vorm het deeg tot een bal en wikkel het in plasticfolie. Laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
3
Verwarm de oven op 180°C en vet de taartvorm in met de extra boter en bekleed de bodem met bakpapier.
4
Haal het deeg uit de koelkast en kneed het deeg nog eens kort door. Rol het deeg daarna uit op een licht bebloemd werkblad tot een dikte van 3-4 mm. Bekleed de vorm met het deeg en laat het deeg over de rand hangen. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
5
Dek het deeg af met nog een vel bakpapier en vul de taartvorm met rijst of blindbakbonen.
6
Bak de taartvorm 15 tot 20 min. blind. Haal uit de oven en verwijder het papier met de bonen/rijst. Snijd het overhangende deeg af. Bak nog eens 15 tot 20 min. tot de bodem goudbruin is.
7
Haal de taartbodem uit de oven en laat volledig afkoelen.

Crème brûlée vulling

1
Was de stengels van de rabarber en snijd in stukken van 5 cm. Vul een ruime pan met water. Voeg de rabarber en 100 gr suiker toe. Blancheer de rabarber ongeveer 1 min. totdat deze beetgaar is en giet af. Laat de rabarber uitlekken in een zeef.
2
Week de gelatineblaadjes in koud water. Schraap het merg uit het vanillestokje. Breng dit samen met de slagroom aan de kook in een steelpannetje.
3
Splits 6 eieren. Gebruik enkel de dooiers. Klop de eidooiers met 100 gr suiker in een hittebestendige kom kort door. Schenk de kokende slagroom al roerende in de eidooiermassa.
4
Verwarm de kom au-bain-marie op een pan met warm water. Blijf roeren tot het mengsel dikker wordt. Als er met een spatel een streep doorheen getrokken kan worden zonder dat de custard doorloopt, dan is de custard goed. Haal de kom van de bain-marie en los de blaadjes gelatine op in de custard.
5
Laat het roommengsel iets afkoelen en schenk voorzichtig in de taartbodem.
6
Schik de uitgelekte rabarber in een mooi patroon op de custard. Zet het geheel in de koelkast en laat de taart 2-3 uur opstijven.
7
Haal de taart 30 min. voor het serveren uit de koelkast.
8
Bestrooi de taart gelijkmatig met 20 gr suiker en gebruik een gasbrander om de suiker op het oppervlak te karamelliseren. Eet de taart direct op, anders wordt het suikerlaagje weer zacht.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via