Geitenkaasplaattaartjes Met Compote
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Geitenkaasplaattaartjes met compote

In deze plaattaartjes combineren we hartig en zoet: hartig door de geitenkaas en gerookte spekblokjes en zoet door de compote van rabarber, aardbeien en honing. Lekker als lunch of als diner met een groene salade.

Plaattaart, je hebt ze in alle soorten en maten. Van opvallend zoet tot heerlijk hartig, óf… een combinatie van beide! Neem nu deze geitenkaasplaattaartjes; hartig door de toevoeging van geitenkaas en gerookte spekblokjes en zoet door de compote van rabarber, aardbeien en honing. Het beste van beide werelden!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept geitenkaasplaattaartjes met compote

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 200˚C. Verhit een koekenpan en bak de spekblokjes in 3 min. uit. Voeg de uienringen en de olijfolie toe en bak ongeveer 10 min. tot de uien zacht en goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout.
2
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en snijd in 4 gelijke rechthoekige stukken. Verdeel het uienmengsel erover. Snijd de geitenkaas in plakjes, verdeel over het uienmengsel en bestrooi met de helft van de tijm. Vouw de randjes van het bladerdeeg naar binnen. Klop het ei los en bestrijk de randen van het bladerdeeg hiermee. Bak de plaattaartjes 18 à 20 min. in de oven.
3
Verhit de roomboter in een steelpan en bak hierin de rabarber samen met de rest van de tijm 2 min. aan. Voeg de honing en de witte wijn toe, breng het mengsel aan de kook en laat 10 min. zachtjes sudderen tot de rabarber uit elkaar valt. Haal van het vuur, roer de aardbeien erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
4
Serveer de geitenkaasplaattaartjes met de zelfgemaakte aardbeien-rabarber compote.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via