Print opties

Sluiten

Aziatisch gepekeld buikspek van de barbecue

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
14u 0min
Totale tijd
14u 30min

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten pekel
Ingrediënten marinade
Ingrediënten gegrilde groenten
Extra keukenbenodigdheden
1
Pel de ui en steek de kruidnagels in de ui. Meng in een grote kom het water en alle andere ingrediënten van de pekel, behalve het buikspek. Voeg vervolgens het stuk buikspek toe en zorg dat het buikspek helemaal onder water staat. Zet dit minimaal 12 uur in de koelkast om te pekelen.
2
Haal het buikspek uit de pekel, spoel af onder stromend water en dep droog.
3
Meng alle ingrediënten van de marinade en lak het buikspek met een kwast in met ¼ van de marinade.
4
Bereid het buikspek op de barbecue. Breng de barbecue naar een temperatuur van ±120°C en leg het buikspek op een barbecuerooster, met de zwoerdkant naar boven. Smeer met een kwast om de 30 min. het buikspek in met ¼ van de marinade. Het buikspek is klaar als dit een kerntemperatuur van 70°C bereikt, dit is na ongeveer 2 uur.
5
Snijd ondertussen de paksoi doormidden. Snijd 1 cm van de onderkant van de bimi af en snijd de uiteinden van de snijbonen af. Blancheer de snijbonen in kokend water. Gril de paksoi, bimi en snijbonen 5 min. op de barbecue.
6
Draai het buikspek om en leg met zwoerdkant op direct vuur en bak het zwoerd krokant.
7
Haal het buikspek en de groenten van de barbecue. Snijd het buikspek in mooie plakken en serveer met extra koriander en rode peper. Garneer de gegrilde groenten met sesamzaad.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.