In samenwerking met:
Aziatische Groentewok Met Zoete Ketjap Chilisaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Aziatische groentenwok met zoete ketjap-chilisaus

Deze snelle Aziatische groentenwok met zoete ketjap-chilisaus en cashewnoten van Marley Spoon is een heerlijk veganistisch gerecht vol smaak en textuur. Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd wanneer je weinig tijd hebt, maar toch iets gezonds en lekkers op tafel wilt zetten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept aziatische groentenwok met zoete ketjap-chilisaus

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Breng ruim water in een waterkoker aan de kook. Pel, halveer en snijd de ui in dunne ringen. Schil en hak de gember fijn. Dop de sperziebonen en snijd ze in stukken. Verwijder de kern van de paprika en snijd in reepjes. Snijd de champignons in plakjes.
2
Doe het gekookte water en het zeezout in een middelgrote kookpan en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg de noedels toe en kook ze in 3-4 min. beetgaar. Vang bij het afgieten een kopje kookwater op.
3
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur en roerbak de champignons, paprika, ui, gember en sperziebonen 5-7 min.
4
Pluk ondertussen de koriander en munt en hak de blaadjes grof. Hak de koriandersteeltjes fijn. Meng de zoete chilisaus met de sojasaus, ketjap manis, witte wijnazijn, het water een snufje peper. Voeg samen met de koriandersteeltjes toe aan de pan met groenten. Voeg de noedels beetje bij beetje toe en warm ze 1 min. op. Breng op smaak met peper en zout.
5
Hak de cashewnoten grof en rooster ze 2 min. in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Verdeel de roerbakgroenten met noedels over de borden, bestrooi met cashewnoten, fijngehakte koriander en munt en besprenkel met de sesamolie.

Gezonde ingrediënten

Groenten spelen een belangrijke rol in een gezond dieet en zijn een belangrijke bron van vezels, vitaminen en mineralen. Geen wonder dat groenten dan ook veel naar boven komt in onze recepten op Wat eten we vandaag! In deze Aziatische groentenwok zijn verschillende soorten groenten verwerkt, waaronder paprika, courgette en sugar snaps. Door de groenten kort te wokken, blijven de voedingsstoffen behouden en behouden ze hun knapperige textuur.

Heerlijke saus

De zoete ketjap-chilisaus is het geheime ingrediënt in dit wokgerecht en geeft het gerecht een heerlijke smaak. Ketjap is een zoete en stroperige Indonesische saus op basis van soja, terwijl chilisaus zorgt voor wat pit en een beetje zuurheid. Door de twee sauzen te combineren, krijg je een heerlijke smaakcombinatie die perfect past bij de knapperige groenten.

Gemakkelijk aan te passen

Een van de beste dingen aan dit gerecht is dat het gemakkelijk aan te passen is aan verschillende smaken en diëten. Je kunt bijvoorbeeld andere groenten toevoegen of vervangen door je favorieten. Als je liever geen noedels gebruikt, kun je de noedels vervangen door rijst of quinoa. Bovendien kun je de pittigheid van de saus aanpassen door meer of minder chilisaus te gebruiken.

Snel en eenvoudig

Dit wokgerecht is perfect voor drukke avonden wanneer je weinig tijd hebt om te koken. Het gerecht is binnen 20 minuten klaar en bevat slechts een paar stappen. Bovendien heb je slechts een paar ingrediënten nodig en heb je waarschijnlijk al veel van deze ingrediënten in je voorraadkast liggen.

Meer vegetarische recepten

Op onze pagina vind je voor elk moment een lekker vegetarisch recept om te proberen. Genoeg keuze uit gerechten met ‘vlees’ vervangers als vegetarische gerechten met alleen groenten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?