Print opties

Sluiten

Aziatische groentenwok met zoete ketjap-chilisaus

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Breng ruim water in een waterkoker aan de kook. Pel, halveer en snijd de ui in dunne ringen. Schil en hak de gember fijn. Dop de sperziebonen en snijd ze in stukken. Verwijder de kern van de paprika en snijd in reepjes. Snijd de champignons in plakjes.
2
Doe het gekookte water en het zeezout in een middelgrote kookpan en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg de noedels toe en kook ze in 3-4 min. beetgaar. Vang bij het afgieten een kopje kookwater op.
3
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur en roerbak de champignons, paprika, ui, gember en sperziebonen 5-7 min.
4
Pluk ondertussen de koriander en munt en hak de blaadjes grof. Hak de koriandersteeltjes fijn. Meng de zoete chilisaus met de sojasaus, ketjap manis, witte wijnazijn, het water een snufje peper. Voeg samen met de koriandersteeltjes toe aan de pan met groenten. Voeg de noedels beetje bij beetje toe en warm ze 1 min. op. Breng op smaak met peper en zout.
5
Hak de cashewnoten grof en rooster ze 2 min. in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Verdeel de roerbakgroenten met noedels over de borden, bestrooi met cashewnoten, fijngehakte koriander en munt en besprenkel met de sesamolie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.