Glasnoedels, rijstnoedels, sobanoedels, udon, eiernoedels, mihoen… Je kan tegenwoordig zo veel variëren met noedels, de bekende reepjes van ongerezen deeg. Maak bijvoorbeeld een noedelsoep of verwerk het in een wokgerecht met kip, vis of groenten. Kan je wel een goed noodles recept gebruiken? Bekijk dan al onze recepten met noedels en doe inspiratie op. Je kan een noedels recept telkens sorteren op basis van de menugang: voor- en tussengerechten, lunch & brunch en hoofdgerechten. Wat ga jij vandaag maken?
Bij een makkelijk noodle recept denk je misschien al snel aan een recept met instant ramen. Makkelijker kan haast niet: wat kokend water erbij gooien en voor je het weet heb je instant noodles. Ben je de noedels uit het pakje even zat? Probeer dan eens onze makkelijke noedelrecepten uit. De gerechten zijn ideaal voor doordeweeks, want ze zijn ruim binnen een halfuur te bereiden. Tips: snelle woknoedels uit de oven of noedels met gemarineerde speklapreepjes. Lekker en simpel!
Bekende noedels zijn ramen, glasnoedels, udon en soba. De ene noodle is de andere niet en noedels kunnen gemaakt zijn van tarwe, rijst, mungbonen, aardappel en boekweit. Sta je in de supermarkt en weet je niet welke noedels je moet kiezen? Als je voor gezonde noodles wil gaan, dan kunnen we je soba noedels aanraden. Deze zijn gemaakt van boekweit. In sobanoedels zitten veel vezels en antioxidanten. Goed voor de bloedsuikerspiegel en voor de gezondheid van je hart! Ga bijvoorbeeld voor dit gezonde noedels recept met boekweit. Voedzaam, koolhydraatarm en toch eiwitrijk.
Op Eatertainment kan je de noedelgerechten ook sorteren op voorkeuren. Zo kan je specifiek zoeken naar noedels met kip of je kan ook iets algemener zoeken door te sorteren op noedels met vlees. Maak binnen 30 minuten bijvoorbeeld deze noedels met biefstuk en een Aziatisch tintje. Liever een dagje geen vlees? Een populair noedel recept met vis is de pad thai met garnalen. Een heerlijk Thais gerecht met een combi van mihoen, groenten, ei en reuzegarnalen.
Misschien ben je juist op zoek naar een noedelgerecht zonder vlees. Ook dan hebben we goed nieuws voor je. Eat your heart out met deze vega ramen. Deze klassieke Japanse noedelsoep bestaat uit bouillon, groenten, sojasaus en een halfzacht eitje. Mmm! Wil je wat meer inspiratie opdoen voor ander lekker vegetarisch noedels recept? Bekijk dan al onze noedelrecepten voor de vegetariër.
Zodra het zonnetje weer gaat schijnen, dan krijgen we weer trek in een frisse noedelsalade. Kan je verwerken in een soep of in een wokgerecht, maar salade met noedels stelen ook net zo goed de show. Duik snel de keuken in en maak een vega noedelsalade met pindadressing of noedelsalade met pakora balletjes. Of ga voor een noedelsalade met citroengras visspiesjes. Een heerlijke oosters salade met glasnoedels, komkommer en een saus op basis van sojasaus, limoensap, water en chilisaus. Ideaal voor een lichte maaltijd!
Wat schaft de pot vandaag? Als je even geen inspiratie hebt, dan kan je altijd op Eatertainment terecht. We hebben namelijk al een mooie verzameling aan noedel recepten voor je klaarstaan. Maak vandaag bijvoorbeeld eens noedels met een Aziatische touch. Eenvoudig en binnen een mum van tijd op tafel gezet!
Bekijk hier het noedel recept van de dag: Aziatische noedels met schnitzelreepjes.
Noedelsoep is de ultieme comfort food tijdens de gure winterdagen. Warm bijvoorbeeld op met een lekkere kom Japanse soep. Ramen noedels maken doe je aan de van onze noedel soep recepten. Je kan ramen maken met gember en kabeljauwflakes. Deze ramen soep op basis van visbouillon top je onder andere af met paksoi, gekookte eieren en lente-ui. Of je nu kiest voor Japanse ramen, Vietnamese pho of laksa.. Een kom noedelsoep met noedels, groenten en eventueel vlees of vis is vaak een goede keuze uit als je voor een gebalanceerde maaltijd wil gaan. En het is ook nog eens lekker!
Noedels, ze zijn niet weg te denken uit de Aziatische keuken. Maar wat zijn het eigenlijk? Aziatische noedels zijn ongerezen deegwaren die worden bereidt in water. Er zijn veel verschillende soorten met elk een eigen smaak. We lichten de belangrijkste voor je uit.
Deze transparante tot witte noedel wordt gemaakt van rijstmeel en water. Het heeft een fijne structuur en neutrale smaak. Rijstnoedels worden veel gebruikt in soepen en loempia’s zoals in deze vrolijke summerrolls.
De welbekende eiernoedels, ook wel mie genoemd, hebben een gelige kleur. Zoals de naam al vermoed, worden ze gemaakt van ei, met tarwemeel. Deze noedels zijn steviger dan bijvoorbeeld de rijstnoedels en doen het uitstekend in een wokgerechten zoals deze noedels met spareribs.
Woknoedels worden gemaakt van tarwemeel en hebben een stevige structuur. Het is een allrounder onder de noedels en kan worden gebruikt in maaltijden, soepen en salades. Probeer eens deze noedels, bloemkool en paksoi in rode curry of knoflooknoedels met tempeh.
Deze doorzichtige noedels worden gemaakt mungbonen. Ze worden ook wel glasmie of glasvermicelli genoemd. Je kunt ze gebruiken in soepen en salades of als vulling voor in een loempia. Deze heerlijke noedelsalade.
Soba noedels worden gemaakt boekweitnoedels of een combi van boekweitmeel en tarwebloem. De soba noedels die uitsluitend gemaakt van boekweitmeel zijn glutenvrij. De Japanse noedels zijn bruingrijs van kleur en hebben een nootachtige smaak wat gerechten als deze noedels met tempeh, bimi en wortellinten een extra touch geeft.
Wil je graag weten hoeveel gram noedels je per persoon moet rekenen? Een portie komt overeen met 70 gram. Reken gemiddeld ongeveer 70 a 75 gram per persoon. Maar het is natuurlijk wel afhankelijk van het gerecht en de hoeveelheid overige ingrediënten die je erin verwerkt. Zo kun je zelf dus nog wat schuiven in het aantal gram op basis van je eigen voorkeuren en behoeften.
De kooktijd van noedels varieert en is afhankelijk van het type en de dikte van de noedels. Meestal duurt het 6 tot 12 minuten om noedels gaar te koken. Volg de instructies op de verpakking om de exacte kooktijd zeker te weten. Je kunt een noedel proeven om te controleren of de gewenste consistentie al bereikt is. Het moet zacht zijn maar nog steeds een beet hebben.