In samenwerking met:
Bagel met Hollandse garnalen salade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Bagel met Hollandse garnalensalade

Een keertje uitpakken voor de lunch? Kies voor deze bagel met Hollandse garnalensalade. Lekker fris met de groene appel en komkommer, wat heel smaakvol is en goed samengaat met de Hollandse garnalen. Dit wil je geproefd hebben!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept bagel met hollandse garnalensalade

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de dille fijn. Verwijder het klokhuis van de appels. Snijd de helft van de appels in blokjes van 1 cm en de resterende appel in plakken van 5 mm dik.
2
Meng de Hollandse garnalen met de dille, appelblokjes, mayonaise en de Griekse yoghurt. Breng de garnalensalade op smaak met peper en zout.
3
Verdeel de bagels over een rooster en bak de bagels af in de oven volgens de aanwijzing op de verpakking.
4
Schaaf ondertussen de komkommer in plakken met een mandoline of kaasschaaf.
5
Snijd de bagels open en verdeel de veldsla, garnalensalade, komkommerslierten en plakken appel erover.

Tip: zin in een glas wijn? Serveer bij de bagel Sauvignon Blanc van Caese de la Tourangelle Tourraine.

Alles over bagels

Een bagel is een ronde, met de handgevormde broodsoort die traditioneel afkomstig is uit de Joodse gemeenschap in Polen. Het deeg wordt eerst gekookt in water voordat het in de oven wordt gebakken, wat resulteert in een unieke textuur en smaak.

Tegenwoordig zijn bagels populair over de hele wereld en zijn er talloze variaties en belegmogelijkheden. Van de klassieke combinatie van roomkaas en gerookte zalm tot meer avontuurlijke combinaties zoals hummus en gegrilde groenten, er is voor elk wat wils.

Bagels zijn ook zeer veelzijdig in hun gebruik en kunnen worden gebruikt als ontbijt, lunch of snack. Geroosterd en belegd met boter en jam is het een heerlijk ontbijt. Met kaas, vleeswaren en groenten is het een perfecte lunch. En met een zoete vulling zoals chocolade of kaneel, is het een smakelijke snack.

Verrukkelijke bagel recepten

Een bagel kan je beleggen met wat je zelf wilt. Hartig, maar uiteraard ook zoet! Wat is jouw favoriet? Wij raden je naast deze bagel met Hollandse garnalensalade van DekaMarkt ook de bagel met hüttenkäse en aardbeien aan. Perfect als ontbijt voor een goede start van je dag of als een lekkere lunch. Ook de bagel club sandwich met gegrilde kip is ontzettend lekker. De combinatie van de zoete frambozenjam met de overige hartige ingrediënten is top. En het fijne van deze ontbijt- of lunchgerechten is dat je er helemaal niet veel tijd voor nodig hebt om het klaar te maken. Verwen jezelf op een thuiswerkdag of ga voor een lekkere bagel in het weekend!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Mosterd
  • Weekdieren
  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via