Een vers belegde bagel met hüttenkäse en aardbeien is een perfect ontbijt. Wist je dat een bagel in veel gevallen minder zout, suikers en koolhydraten bevat dan een gemiddelde boterham? Goed begin van de dag dus!
Tip: Zin in iets extra’s? Beleg de bagel dan eens met gerookte zalm, beenham of rosbief.
Hüttenkäse en kwark zijn beide verse kaassoorten, maar ze worden op verschillende manieren geproduceerd. Kwark wordt gemaakt door melk zuur te maken en vervolgens te verwarmen, terwijl hüttenkäse wordt gemaakt door melk te stremmen en de wrongel te laten uitlekken.
De smaak van hüttenkäse heeft wat weg van ricotta. Het smaakt lekker fris en korrelig. De korrel komt door de manier waarop de hüttenkäse is gemaakt.
Bij het bewaren van hüttenkäse dien je als eerst sowieso rekening te houden met de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Zodra de hüttenkäse open is kun je het nog 3 dagen afgedekt en gekoeld bewaren.
Ga jij liever voor een hartige lunch? Geen probleem. Op de pagina met alle lunch recepten hebben we genoeg keuze uit makkelijke sandwiches, wraps, hartige pannenkoeken en maar!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment