boeuf bourguignon
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Boeuf Bourguignon

Boeuf bourguignon is een klassiek Frans runderstoofgerecht waarbij het vlees langzaam wordt gegaard met een heerlijk mals eindresultaat. Het is een typisch boerengerecht uit de Bourgogne streek en daar hoort natuurlijk – hoe kan het ook anders – een Bourgogne wijn bij. Kies voor een volle rode wijn, dat proef je zeker terug in de smaak.

Dit heerlijke recept is gemakkelijk te maken in de handige Comfort braadpan van Blokker. De braadpan is uitgevoerd in gegoten aluminium met een sterke antiaanbaklaag en is vele malen lichter dan gietijzer.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept boeuf bourguignon

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
2u 30min
Totale tijd
3u 0min
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Bestrooi royaal met peper en zout en snijd in grove stukken van ca. 2 cm.
2
Pel en snipper de ui. Maak de winterpeen en bleekselderij schoon. Snijd de winterpeen in stukjes en de bleekselderij in dunne ringetjes. Maak de champignons schoon en hak in grove stukjes.
3
Verhit de olie en boter in een stoofpan en bak het vlees op hoog vuur in 6 tot 8 min. rondom bruin. Schep het vlees op een bord.
4
Voeg de ui, winterpeen en bleekselderij toe aan de pan, zet het vuur laag en bak 2 tot 3 min. Schep de spekreepjes in de pan en bak 3 min. mee. Voeg tot slot de champignons toe en bak ook 2 tot 3 min. mee.
5
Leg het vlees tussen de groenten terug in de pan. Schenk de rode wijn in de pan en laat voor de helft inkoken.
6
Steek de takjes tijm, rozemarijn en blaadjes laurier tussen de groenten. Schenk de bouillon over het geheel en breng zachtjes aan de kook met een deksel op de pan. Laat 2,5 tot 3 uur koken op laag vuur tot het vlees gaar is en makkelijk uit elkaar te trekken is met een vork.
7
Snijd het stokbrood en serveer bij de boeuf bourguignon.

Tip: Liever zonder alcohol? Vervang de rode wijn voor 100 ml rundvleesbouillon.

Collin Bourisset Pinot Noir L'incontournable 2019
Wijntip van Yves

Collin Bourisset Pinot Noir L'incontournable 2019

Boeuf bourguignon komt uit de Bourgogne, daar waar Pinot Noir de belangrijkste druif is voor rode wijn. Deze frisse wijn van Collin Bourisset biedt evenwicht tegen de rijke smaak van het gerecht en de zuren boksen goed op tegen het zuur van de rode wijn in de saus. Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

E
Eric Hoyer.
Als je in dit recept 2 tenen knoflook en zilveruitjes bij doet is het perfect.
J
Jennifer van Eatertainment
Goede tip! :)
R
Rem van Nuijsenburg
250 gram spek is een beetje teveel van het goede. De rooksmaak van het spek zal zwaar overheersen. Verder is lekkerder als je de saus een klein beetje bindt zodat d3z3 wat dikker wordt. Is aangenamer qua mondgevoel en het ziet er ook nog mooier uit. Overigens is het geen stoof maar een stoofgerecht of -schotel. Een stoof is een klein houten kastje waarin gloeiende kooltjes werden gedaan en waarmee je de voeten kon warmhouden.
F
Fleur van Eatertainment
Hi Rem, Bedankt voor je feedback. We hebben de intro aangepast, het is inderdaad een stoofgerecht. Groet, Fleur

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via