Boeuf bourguignon is een klassiek Frans runderstoofgerecht waarbij het vlees langzaam wordt gegaard met een heerlijk mals eindresultaat. Het is een typisch boerengerecht uit de Bourgogne streek en daar hoort natuurlijk – hoe kan het ook anders – een Bourgogne wijn bij. Kies voor een volle rode wijn, dat proef je zeker terug in de smaak.
Dit heerlijke recept is gemakkelijk te maken in de handige Comfort braadpan van Blokker. De braadpan is uitgevoerd in gegoten aluminium met een sterke antiaanbaklaag en is vele malen lichter dan gietijzer.
Tip: liever zonder alcohol? Vervang de rode wijn voor 100 ml rundvleesbouillon.
Boeuf Bourguignon is een klassiek Frans stoofpotjes recept dat bestaat uit gestoofd rundvlees in rode wijn, meestal geserveerd met aardappelpuree, aardappelgratin, aardappelkroketjes of gewoon vers stokbrood. Daarnaast worden vaak groenten zoals champignons, uien en wortels toegevoegd aan de stoofpot.
Traditioneel wordt het gerecht geserveerd met een goede Franse rode wijn, bijvoorbeeld een Bourgogne-wijn, die goed past bij de rijke smaken van het vlees en de saus. Wist je dat we van een boeuf bourguignon ook een slowcooker recept hebben? Nét zo makkelijk!
Boeuf bourguignon komt uit de Bourgogne, daar waar Pinot Noir de belangrijkste druif is voor rode wijn. Deze frisse wijn van Collin Bourisset biedt evenwicht tegen de rijke smaak van het gerecht en de zuren boksen goed op tegen het zuur van de rode wijn in de saus. Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment