Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
2u 30min
Totale tijd
3u 0min
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Bestrooi royaal met peper en zout en snijd in grove stukken van ca. 2 cm.
2
Pel en snipper de ui. Maak de winterpeen en bleekselderij schoon. Snijd de winterpeen in stukjes en de bleekselderij in dunne ringetjes. Maak de champignons schoon en hak in grove stukjes.
3
Verhit de olie en boter in een stoofpan en bak het vlees op hoog vuur in 6 tot 8 min. rondom bruin. Schep het vlees op een bord.
4
Voeg de ui, winterpeen en bleekselderij toe aan de pan, zet het vuur laag en bak 2 tot 3 min. Schep de spekreepjes in de pan en bak 3 min. mee. Voeg tot slot de champignons toe en bak ook 2 tot 3 min. mee.
5
Leg het vlees tussen de groenten terug in de pan. Schenk de rode wijn in de pan en laat voor de helft inkoken.
6
Steek de takjes tijm, rozemarijn en blaadjes laurier tussen de groenten. Schenk de bouillon over het geheel en breng zachtjes aan de kook met een deksel op de pan. Laat 2,5 tot 3 uur koken op laag vuur tot het vlees gaar is en makkelijk uit elkaar te trekken is met een vork.
7
Snijd het stokbrood en serveer bij de boeuf bourguignon.
Collin Bourisset Pinot Noir L'incontournable 2019
Wijntip van Yves

Collin Bourisset Pinot Noir L'incontournable 2019

Meer inspiratie

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Eric Hoyer.
Jennifer van Eatertainment
Rem van Nuijsenburg
Fleur van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Frans
Diëten
Vrij van vis
Soort
Eenpansgerechten
Voorkeuren
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via