Deze eenpans gochujang gnocchi is een verrassende combinatie van Aziatische pit en Italiaans comfort food. De zachte gnocchi wordt direct gegaard in een romige saus van tomaat en gochujang, met spinazie en gesmolten mozzarella voor een extra smeuïg resultaat. Een smaakvolle maaltijd uit één pan, ideaal voor doordeweeks!
Gochuwie? Gochujang! Grote kans dat je er nog niet bekend mee bent, maar daar brengen we graag verandering in. Gochujang is een Koreaanse gefermenteerde chilipasta, bekend om de pittige, hartige én lichtzoete smaak. Gochujang wordt gemaakt van rode pepers, gefermenteerde sojabonen, zout en kleefrijstmeel. Het is dus vooral terug te vinden in de Koreaanse keuken, maar je kan het verwerken in tal van gerechten. Ook fijn: gochujang is geheel vegetarisch én tegenwoordig ook te vinden in verschillende supermarkten. Zo kan je het vinden in de schappen bij de Aziatische ingrediënten of kruiden(pasta’s).
Gochujang is geschikt als marinade voor vlees, vis of vegetarische vervangers zoals tofu. Het geeft je gerecht een pittige en umimi-rijke smaak en kan het naar een hoger level tillen. Gebruik het als basis voor bijvoorbeeld vlees, zoals bij deze Koreaanse hotdog met gefrituurde kip. Verder kan je gochujang verwerken in sauzen voor bijvoorbeeld pasta recepten voor een verrassende twist. Ben je van plan om binnenkort een lekker soep recept te maken? Voeg daar een lepel gochujang aan toe voor een diepere smaak en pittige kick!
Dat gochujang veel in de Koreanse keuken wordt gebruikt, betekent niet dat het niet in de andere keukens past. Integendeel! We maken bijvoorbeeld deze heerlijke pittige kokos gochujang mosselen. De romige saus maken we van kokosmelk en geven we een pittige twist door de gochujang. Voeg daar nog rode peper en crispy chili olie aan toe en wat frisse limoen en het gerecht is onweerstaanbaar lekker. Ook verrassend lekker: geroosterde pittige notenmix met gochujang. Leuk voor bij de borrel!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment