Eenpans Chorizo Mac 'n Cheese1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Eenpans chorizo mac ‘n cheese

Soms heb je van die dagen dat je lichaam schreeuwt om een bordje comfort food. Laat deze eenpans chorizo mac ’n cheese hét ultieme comfort food recept zijn met een pittige twist. De romige kaassaus, zoute chorizo en een krokant laagje paneermeel zorgen samen voor een snelle, smaakvolle maaltijd uit slechts één pan. Scheelt je ook weer een berg afwas!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Eenpans chorizo mac ‘n cheese

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de rode ui. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de helft van de chorizo in halve plakjes. Snijd de bosui in ringetjes.
2
Verhit een grote ovenbestendige hapjespan zonder olie en bak de chorizo 3 min. tot het vet vrijkomt. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 min. mee.
3
Voeg de ongezouten roomboter toe aan de pan. Zodra deze gesmolten is, voeg de bloem toe en roer goed door. Laat 2 min. garen. Voeg de melk al roerend geleidelijk toe tot een gladde saus ontstaat. Voeg de macaroni toe en breng aan de kook. Laat 10–12 min. zachtjes koken met het deksel op de pan. Roer regelmatig door.
4
Voeg ½ van de geraspte cheddar en ½ van de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout.
5
Verdeel het paneermeel en de overige geraspte cheddar en geraspte Parmenzaanse kaas over de bovenkant en plaats de pan in de oven voor 5 min. zodat de bovenkant krokant wordt.
6
Haal de eenpans chorizo mac ’n cheese uit de oven, garneer met bosui en serveer direct uit de pan.

Makkelijk én lekker: eenpansgerechten

Dol op lekker eten, maar iets minder fan van de berg afwas die daarbij komt kijken? Dat begrijpen we! Zeker op een doordeweekse avond wil je zo weinig mogelijk doen in de keuken, maar wél genieten van een smaakvolle maaltijd. Van een romig risotto recept, smaakvol lasagne recept of een makkelijke ovenschotel; koken uit één pan is ontzettend makkelijk.

Neem deze eenpans chorizo mac ’n cheese. Met makkelijke ingrediënten tover je een bord vol lekkers op tafel. De pan schuif je nog even de oven in voor een krokante laag kaas en daarna kan het genieten beginnen. Een ander lekker pasta recept dat je maakt in maar één pan is deze eenpanspasta met romige zalm. De combinatie van frisse citroen, romige boursin, zalm en zeekraal zorgt voor een balans van smaken. Al in 15 minuten is dit recept gemaakt, perfect voor een drukke avond! Ook leker: leftover pasta frittata. Met de overgebleven pasta van de avond van tevoren (want we koken vaak te veel pasta) maak je deze heerlijke leftover frittata. Met worstjes, paprika en mozzarella maak je er een complete maaltijd van.

Wil je het gevoel van vakantie ervaren? Ga voor een eenpanspaella met sardines en erwten. Supersnel gemaakt en vol van smaak. Of wat dacht je van een shakshuka met geitenkaas? Dit hartige eenpansgerecht uit het Midden-Oosten maak je met gepocheerde eieren in een kruidige tomatensaus. Wij voegen daar geitenkaas aan toe voor een verrassende twist én courgette voor extra groenten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via