Print opties

Sluiten

Boeuf Bourguignon

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
2u 30min
Totale tijd
3u 0min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Bestrooi royaal met peper en zout en snijd in grove stukken van ca. 2 cm.
2
Pel en snipper de ui. Maak de winterpeen en bleekselderij schoon. Snijd de winterpeen in stukjes en de bleekselderij in dunne ringetjes. Maak de champignons schoon en hak in grove stukjes.
3
Verhit de olie en boter in een stoofpan en bak het vlees op hoog vuur in 6 tot 8 min. rondom bruin. Schep het vlees op een bord.
4
Voeg de ui, winterpeen en bleekselderij toe aan de pan, zet het vuur laag en bak 2 tot 3 min. Schep de spekreepjes in de pan en bak 3 min. mee. Voeg tot slot de champignons toe en bak ook 2 tot 3 min. mee.
5
Leg het vlees tussen de groenten terug in de pan. Schenk de rode wijn in de pan en laat voor de helft inkoken.
6
Steek de takjes tijm, rozemarijn en blaadjes laurier tussen de groenten. Schenk de bouillon over het geheel en breng zachtjes aan de kook met een deksel op de pan. Laat 2,5 tot 3 uur koken op laag vuur tot het vlees gaar is en makkelijk uit elkaar te trekken is met een vork.
7
Snijd het stokbrood en serveer bij de boeuf bourguignon.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.