Paella1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Paella met paddenstoelen

Een heerlijke variant op de authentieke paella Valencia, ook wel bekend als Arroz de seta in de stad. Door het gebruik van paddenstoelen staat deze paella van Jeroen bol van de umami smaken.  

Dit is een recept van Jeroen van Oijen, oftewel Chef on a Mission. Hij is op zoek naar de essentie van de 100 populairste gerechten ter wereld met bijbehorende technieken en tips. Samen met hem inspireren we jou om te leren koken als een chef en delen we maandelijks zijn lekkerste recepten. Meer weten? Ontdek het hier!   

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Jeroen van Oijen

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Paella met paddenstoelen

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Maak de paddenstoelenbouillon. Meng de groentebouillon met de gedroogde paddenstoelen en laat intrekken. Breng op smaak met sojasaus en zeef de bouillon. Bewaar de paddenstoelen en snijd in stukken.
2
Pel en snipper de ui. Hak de rode peper fijn. Snijd de verse gemengde paddenstoelen in stukken. Verhit een pan met ½ van de olijfolie en laat de olie net walmen. Voeg de verse gemengde paddenstoelen toe en bak om en om goudbruin. Haal uit de pan en zet apart tot gebruik.
3
Verhit de overige olijfolie in dezelfde pan en fruit de ui, rode peper en gedroogde paddenstoelen. Voeg de geraspte tomaat even meebakken. Meng alles met elkaar. Voeg de saffraan met het welwater, de rozemarijn, tijm en de bouillon toe. Voeg de paella rijst toe en verdeel goed over de pan. Zorg dat alle rijst kopje ondergaat in de bouillon. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 20 min. zachtjes inkoken. Let op dat je de rijst niet roert. Na het koken steekt de rijst nét boven het vocht uit.
4
Zet het vuur laag, voeg de verse paddenstoelen toe en laat nog 6 tot 8 minuten verder garen en indampen tot het begint te bakken. Let goed op dat het geheel niet verbrand.
5
Zet het vuur uit, dek de paella af met vetvrij papier tot gebruik. Verwijer de rozemarijn en tijm voor het serveren. Snijd de salie grof en pluk de blaadjes van de oregano en verdeel voor het serveren over de paella. Breng op smaak met peper en zout.
Jeroen Van Oijen

Leer koken als een chef!

Heb jij altijd al willen leren koken zoals de echte chefs dat doen? Met Master the Originals duikt Chef on a Mission (Jeroen van Oijen) in 100 populaire recepten van over de hele wereld. Met zijn boek, Masterclasses en Academy leer je de essentie van koken door de gebruikte kooktechnieken, kennis van producten, ideale smaakcombinaties en tips en tricks van professionele koks. Zo ervaar en ontdek jij zelf hoe je kookt als een échte chef! 

Tip: kan je geen Arroz Bomba vinden? Gebruik dan een andere soort paella rijst voor het recept. 

Tip: je kan de geraspte tomaat ook vervangen door tomaat uit blik. 

Meer heerlijke recepten van Jeroen 

Verrast door deze smakelijke paella met paddenstoelen door chef Jeroen van Oijen? Naast dit verrukkelijke recept hebben we nog meer gerechten voor je klaarstaan! Ga bijvoorbeeld eens voor gegrilde groenten met balsamico en Parmezaanse kaas. Een heerlijk gerecht gemaakt van verschillede groenten die allemaal een eigen smaakkarakter hebben. Door de groenten te grillen en op smaak te maken met Parmezaanse kaas, zout en balsamcio, heb je alle basissmaken wat een gerecht tot een succes maakt: zoet, zout, bitter, zuur én umami. Deze tom kha gai mosselen zijn trouwens ook echt een aanrader. Makkelijk te maken, maar vol van smaak.  

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via