Deze eenpans dumpling ovenschotel combineert bekende Aziatische smaken in een eenvoudig gerecht uit de oven. De dumplings worden gegaard in een romige saus met groenten als paksoi en edamame boontjes en afgetopt met kaas voor een smakelijke en goedgevulde maaltijd. Perfect voor een drukke doordeweekse avond!
Een vraag die je vaak hoort en die we graag voor je beantwoorden! Dumplings is een verzamelnaam voor alle soorten gevuld deeg. Hier wordt voornamelijk de variant uit de Aziatische keuken bedoeld, en ze zijn er in allerlei vormen en maten. Dumplings worden gestoomd, gefrituurd, gevuld met diverse ingrediënten en verwerkt in tal van soep recepten. Gyoza is een Japanse dumpling, meestal gevuld met varkensvlees, beef of kip, die worden gestoomd en vervolgens knapperig gebakken in een pan. Naast de Japanse gyoza heb je bijvoorbeeld ook de Chinese wonton, een gevulde dumpling gemaakt van dunner en glibberiger deeg, meestal geserveerd in een soep of saus. De Indonesische pangsit is ook één van de bekendere dumplings. Pangsit wordt gefrituurd, klassiek gevuld met varken, kip, garnaal of geheel vegetarisch, en vervolgens geserveerd met chilisaus. Andere soorten dumplings die wat minder bekend zijn, zijn de Bánh bôt loc, een Vietnamese dumpling, momo, een dumpling uit de Himalaya, en de mandu, een Koreaanse dumpling. Kortom, elk Aziatisch land heeft zijn eigen dumpling!
Heb je je favoriete dumpling ontdekt? Tijd om ermee aan de slag te gaan! Naast het eenpans dumpling ovenschotel recept is deze romige kokosnoedelsoep met kip gyoza zeker een aanrader. In 20 minuten staat deze romige soep al op tafel en kan het genieten beginnen. Of wat dacht je van deze garnalen dumplings met zoete chilidip, lekker voor bij de borrel! Net als de klassieke kip gyoza, inclusief dipsaus gemaakt van rijstazijn, sojasaus en sesamolie.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment