Eenpans Dumpling Ovenschotel3
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Bevat vlees

Eenpans dumpling ovenschotel

Deze eenpans dumpling ovenschotel combineert bekende Aziatische smaken in een eenvoudig gerecht uit de oven. De dumplings worden gegaard in een romige saus met groenten als paksoi en edamame boontjes en afgetopt met kaas voor een smakelijke en goedgevulde maaltijd. Perfect voor een drukke doordeweekse avond!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Eenpans dumpling ovenschotel

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Snijd de paksoi in reepjes. Meng in een ovenschaal de sojasaus, gochujang en kookroom tot een gladde saus.
2
Voeg de dumplings, surimi, paksoi, edamame boontjes en maïs toe aan de saus en roer alles goed door zodat het gelijkmatig verdeeld is.
3
Strooi de geraspte kaas over de ovenschotel en bak 20 min. in het midden van de oven, tot de kaas gesmolten is en de dumplings gaar zijn.
4
Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. Werk de ovenschotel af met een drizzle sojadressing, de bosui en zwarte sesamzaadjes. Serveer direct.

Wat is het verschil tussen een dumpling en gyoza?

Een vraag die je vaak hoort en die we graag voor je beantwoorden! Dumplings is een verzamelnaam voor alle soorten gevuld deeg. Hier wordt voornamelijk de variant uit de Aziatische keuken bedoeld, en ze zijn er in allerlei vormen en maten. Dumplings worden gestoomd, gefrituurd, gevuld met diverse ingrediënten en verwerkt in tal van soep recepten. Gyoza is een Japanse dumpling, meestal gevuld met varkensvlees, beef of kip, die worden gestoomd en vervolgens knapperig gebakken in een pan. Naast de Japanse gyoza heb je bijvoorbeeld ook de Chinese wonton, een gevulde dumpling gemaakt van dunner en glibberiger deeg, meestal geserveerd in een soep of saus. De Indonesische pangsit is ook één van de bekendere dumplings. Pangsit wordt gefrituurd, klassiek gevuld met varken, kip, garnaal of geheel vegetarisch, en vervolgens geserveerd met chilisaus. Andere soorten dumplings die wat minder bekend zijn, zijn de Bánh bôt loc, een Vietnamese dumpling, momo, een dumpling uit de Himalaya, en de mandu, een Koreaanse dumpling. Kortom, elk Aziatisch land heeft zijn eigen dumpling!

Meer recepten met dumplings

Heb je je favoriete dumpling ontdekt? Tijd om ermee aan de slag te gaan! Naast het eenpans dumpling ovenschotel recept is deze romige kokosnoedelsoep met kip gyoza zeker een aanrader. In 20 minuten staat deze romige soep al op tafel en kan het genieten beginnen. Of wat dacht je van deze garnalen dumplings met zoete chilidip, lekker voor bij de borrel! Net als de klassieke kip gyoza, inclusief dipsaus gemaakt van rijstazijn, sojasaus en sesamolie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Vis
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?