Eenpanspasta met romige zalm
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Eenpanspasta met romige zalm

Deze eenpanspasta met romige zalm is een smaakvol gerecht waarin alles samenkomt in één pan. De combinatie van zalm, frisse citroen, romige boursin en zeekraal zorgt voor een perfecte balans van smaken. Makkelijk te maken en ideaal voor een doordeweekse avond.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen

Eenpanspasta met romige zalm

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de knoflook fijn, halveer de cherrytomaten en snijd de zalmfilet in blokjes. Verwarm de olijfolie in een grote hapjespan en fruit de knoflook 2 min. op laag vuur.
2
Voeg de cherrytomaten toe en bak 2 min. mee. Voeg de zalmfilet toe en bak 2 min. mee terwijl je af en toe voorzichtig roert. Voeg de spinazie, erwten en zeekraal toe en bak 3 min. tot de spinazie is geslonken. Voeg de boursin en wat peper en zout toe. Roer tot een gladde saus.
3
Voeg het water en de ongekookte tagliatelle toe aan de pan. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 5 min. koken met een deksel op de pan, tot de pasta gaar is. Roer regelmatig en voeg indien nodig extra water toe.
4
Snijd de dille fijn. Voeg toe aan de pasta en roer goed door. Snijd de citroen in partjes en serveer met de pasta.

Het gemak van eenpansgerechten

Je kent het vast wel: je hebt een lekkere maaltijd bereid én ervan genoten, maar na het eten loop je de keuken in en staat het hele aanrecht vol met afwas. Tegenvaller! Met eenpansgerechten heb je hier gelukkig geen last van. Daarom zetten wij 5 van onze favoriete eenpansgerechten op een rijtje. Het zijn recepten waar jij vandaag nog mee aan de slag kan, dus pak die kans!

Naast deze eenpanspasta met romige zalm, is deze eenpanspasta met venkel en salami een ander overheerlijk pasta recept dat je bereidt in maar één pan. Naast het gemak van één pan, staat het gerecht ook al in 20 minuten op tafel! Door te kiezen voor verse pasta, kan je de pasta meteen in de saus laten garen en daardoor duurt het helemaal niet lang om het gerecht te bereiden. Win-win dus en ideaal voor op een drukke dag.

Nog zo’n lekker recept én een eenpansgerecht, is deze eenpans gochujang gnocchi. Voor dit gerecht combineren we de Italiaanse keuken met de Aziatische keuken en dat pakt verdomd goed uit. De zachte gnocchi wordt gegaard in een romige saus van tomaat en gochujang, met daarbij spinazie én mozzarella.

Ook stoofgerechten bereid je gemakkelijk in één pan. Gerechten als boeuf bourguignon kennen we allemaal, maar wat denk je van deze paprikastoof met couscous en feta? Een heerlijk vegetarisch recept dat barst van de verschillende smaken en texturen. Door het gerecht te stoven komen de smaken heel mooi samen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Vis
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?