
Romige Toscaanse zalm in één pan met zachte gnocchi, zongedroogde tomaten en spinazie. Een smaakvol én makkelijk recept! Dit is nou echt comfort food met een Mediterraans karakter. Perfect voor een drukke doordeweekse avond of voor wanneer je geen zin hebt om uren in de keuken te staan.
Hoewel het je doet denken aan pasta, is gnocchi toch echt een aardappel en bloem! Toch zien we gnocchi vaak als een pastaproduct en is het een veelgebruikt ingrediënt in de Italiaanse keuken. De deegbolletjes zijn zacht en luchtig van structuur en worden vaak geserveerd met een smaakvolle pastasaus. Gnocchi kan je daarnaast ook lekker krokant bakken, terwijl ze zacht vanbinnen blijven. Een klassieker onder gnocchi recepten is een gnocchi met salieboter. In dit recept maak je gemakkelijk de gnocchi zelf. Je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig: kruimige aardappelen, een eidooier, tarwebloem en een vleugje zout. Daarna is het een kwestie van rollen in een gnocchivorm, gaarkoken en bakken in een smaakvolle salieboter. De Italianen weten namelijk wel hoe je smaakvol, maar makkelijk kookt!
Wil je eens wat anders proberen? Maak dan eens deze krokante gnocchi met groene saus. De romige saus maak je van spinazie, basilicum, Parmezaanse kaas, knoflook, Boursin en water. Dit vormt de basis van het gerecht en maken we compleet met burrata, blaadjes basilicum en Parmezaanse kaas. Of wat dacht je van deze eenpans gochujang gnocchi? We combineren in dit recept de Italiaanse keuken met Aziatische smaakmakers. De zachte gnocchi wordt gegaard in een romige saus van gochujang en tomaten en maken we compleet met spinazie en gesmolten mozzarella voor een smeuïg eindresultaat. Wist je dat je gnocchi ook kunt gebruiken voor een zoete lekkernij? Wij zijn fan van deze churros gnocchi uit de airfryer! Een nét wat gezonder recept van de klassieke churros!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment