Toscaanse Zalm Met Gnocchi1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Toscaanse zalm met gnocchi

Romige Toscaanse zalm in één pan met zachte gnocchi, zongedroogde tomaten en spinazie. Een smaakvol én makkelijk recept! Dit is nou echt comfort food met een Mediterraans karakter. Perfect voor een drukke doordeweekse avond of voor wanneer je geen zin hebt om uren in de keuken te staan.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Toscaanse zalm met gnocchi

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Breng de zalmfilets op smaak met peper en zout. Verhit olijfolie in een grote koekenpan en bak de zalmfilets 2-3 min. per kant goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
2
Pel en rasp de knoflook en fruit kort aan in dezelfde pan. Voeg tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de zongedroogde tomaten, kookzuivel en groentebouillon toe. Roer goed door en breng aan de kook. Voeg de gnocchi toe en laat ca. 4 min. zachtjes koken tot de gnocchi gaar is en de saus iets is ingedikt.
3
Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer goed door. Leg de zalmfilets terug in de pan en verwarm kort mee. Hak de peterselie fijn. Garneer het geheel met peterselie en serveer direct.

Aan de slag met smakelijke gnocchi recepten!

Hoewel het je doet denken aan pasta, is gnocchi toch echt een aardappel en bloem! Toch zien we gnocchi vaak als een pastaproduct en is het een veelgebruikt ingrediënt in de Italiaanse keuken. De deegbolletjes zijn zacht en luchtig van structuur en worden vaak geserveerd met een smaakvolle pastasaus. Gnocchi kan je daarnaast ook lekker krokant bakken, terwijl ze zacht vanbinnen blijven. Een klassieker onder gnocchi recepten is een gnocchi met salieboter. In dit recept maak je gemakkelijk de gnocchi zelf. Je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig: kruimige aardappelen, een eidooier, tarwebloem en een vleugje zout. Daarna is het een kwestie van rollen in een gnocchivorm, gaarkoken en bakken in een smaakvolle salieboter. De Italianen weten namelijk wel hoe je smaakvol, maar makkelijk kookt!

Wil je eens wat anders proberen? Maak dan eens deze krokante gnocchi met groene saus. De romige saus maak je van spinazie, basilicum, Parmezaanse kaas, knoflook, Boursin en water. Dit vormt de basis van het gerecht en maken we compleet met burrata, blaadjes basilicum en Parmezaanse kaas. Of wat dacht je van deze eenpans gochujang gnocchi? We combineren in dit recept de Italiaanse keuken met Aziatische smaakmakers. De zachte gnocchi wordt gegaard in een romige saus van gochujang en tomaten en maken we compleet met spinazie en gesmolten mozzarella voor een smeuïg eindresultaat. Wist je dat je gnocchi ook kunt gebruiken voor een zoete lekkernij? Wij zijn fan van deze churros gnocchi uit de airfryer! Een nét wat gezonder recept van de klassieke churros!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?