In samenwerking met:
Limabonen-preistoof met kaas en knoflookolie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Limabonen-preistoof met kaas en knoflookolie

Deze fluweelzachte bonenstoof met prei, kaas en knoflookolie is ontzettend romig en vol van smaak. Je maakt het gemakkelijk in één pan, dus dat scheelt gelijk wat afwas. Serveer met knapperige ciabatta om lekker mee te dippen.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Limabonen-preistoof met kaas en knoflookolie

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Snijd ondertussen de preien in ringen van 2 cm, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Pel en snijd de ui in dunne halve ringen en pel en snijd de knoflook in dunne plakjes. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en snijd in kwarten.
3
Verhit ⅗ van de olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook en chilivlokken 2-3 min. op middelhoog vuur tot de knoflook lichtbruin is. Schep de knoflook-chiliolie in een schaaltje.
4
Verhit de overige olie in dezelfde pan en bak de prei en ui 10 min. op middelhoog vuur tot alles zacht en gekaramelliseerd is. Schep af en toe om. Voeg de bonen met het vocht en het water toe, roer door en breng aan de kook. Voeg al roerend de geraspte kaas toe. Laat 5 min. koken zonder deksel, roer af en toe door. Breng op smaak met de citroenrasp, peper en eventueel zout.
5
Snijd ondertussen de ciabatta in plakjes. Schep de knoflook-chiliolie over de bonen en serveer met de citroenpartjes en het brood.

Aan de slag met limabonen

Heb jij al eens gekookt met limabonen? Deze romige bonen, ook wel boterbonen genoemd, hebben een milde smaak en zijn ideaal om te verwerken in stoofschotels, soepen en salade recepten. Zo gaan we in dit recept voor een smakelijke limabonen stoof die we compleet maken met prei, kaas en knoflookolie. Klinkt wellicht wat gek, maar geloof ons: het recept is ontzettend lekker en helemaal niet moeilijk om te maken! Deze romige witte-bonenstoof met spinazie en naan is ook heerlijk. Het recept bevat zowel limabonen als witte bonen en is perfect voor wanneer je wilt koken uit de voorraadkast. De stoof zit boordevol groenten en peulvruchten. Serveer het met volkoren naanbrood en de maaltijd is compleet!

Dat je met limabonen alle kanten op kan, is hartstikke fijn. De limaboon is namelijk een boon boordevol goede voedingsstoffen. Ze zijn rijk aan koolhydraten en vezels en bevatten veel eiwitten. Hierdoor worden ze veel gebruikt als vega alternatief voor vlees of vis. Verwerk limabonen bijvoorbeeld in deze bonencurry met rijst. Een vegan recept boordevol eiwitten en goed vullend. Zin in een romige courgettesoep, maar wil je het iets gevulder maken? Voeg dan limabonen toe! Deze broccolisteak met aardappelpartjes en limabonen is ook een aanrader. De broccolisteak is een goed vegetarisch alternatief voor het stukje vlees of vis van je AVG’tje en de limabonen geven het geheel een frisse touch.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?