Deze fluweelzachte bonenstoof met prei, kaas en knoflookolie is ontzettend romig en vol van smaak. Je maakt het gemakkelijk in één pan, dus dat scheelt gelijk wat afwas. Serveer met knapperige ciabatta om lekker mee te dippen.
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Heb jij al eens gekookt met limabonen? Deze romige bonen, ook wel boterbonen genoemd, hebben een milde smaak en zijn ideaal om te verwerken in stoofschotels, soepen en salade recepten. Zo gaan we in dit recept voor een smakelijke limabonen stoof die we compleet maken met prei, kaas en knoflookolie. Klinkt wellicht wat gek, maar geloof ons: het recept is ontzettend lekker en helemaal niet moeilijk om te maken! Deze romige witte-bonenstoof met spinazie en naan is ook heerlijk. Het recept bevat zowel limabonen als witte bonen en is perfect voor wanneer je wilt koken uit de voorraadkast. De stoof zit boordevol groenten en peulvruchten. Serveer het met volkoren naanbrood en de maaltijd is compleet!
Dat je met limabonen alle kanten op kan, is hartstikke fijn. De limaboon is namelijk een boon boordevol goede voedingsstoffen. Ze zijn rijk aan koolhydraten en vezels en bevatten veel eiwitten. Hierdoor worden ze veel gebruikt als vega alternatief voor vlees of vis. Verwerk limabonen bijvoorbeeld in deze bonencurry met rijst. Een vegan recept boordevol eiwitten en goed vullend. Zin in een romige courgettesoep, maar wil je het iets gevulder maken? Voeg dan limabonen toe! Deze broccolisteak met aardappelpartjes en limabonen is ook een aanrader. De broccolisteak is een goed vegetarisch alternatief voor het stukje vlees of vis van je AVG’tje en de limabonen geven het geheel een frisse touch.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment