Een klassiek Frans briochebrood is onmisbaar tijdens Pasen. Geef er een leuke twist aan door de brioche te maken met een zelfgemaakte frambozenjam. Een feestje voor op de paastafel! Super fluffy, lekker van smaak en heel eenvoudig om te maken.
Dat de Fransen goed weten hoe ze lekkernijen moeten bakken, laat de klassieke brioche maar weer eens zien! Naast de knapperige croissants en zoete macarons is de brioche een broodje wat je vaak tegenkomt wanneer je struint door de straten van Parijs. Brioche is een zoet, zacht witbrood en door zijn luchtige textuur heeft het veel meer weg van een cake dan van brood.
Wanneer je een goede brioche koopt, heeft het brood een volle boterachtige smaak, maar het is tegelijkertijd lekker luchtig. Wat een brioche anders maakt dan brood zit hem in de ingrediënten. Er wordt meer suiker, eieren en roomboter gebruikt. Je kan ervoor kiezen om brioche te kopen in de supermarkt of bij de lokale bakker, maar je kan ook proberen om het zelf te maken. Zo maken we in dit recept de brioche geheel zelf en vullen we het met een lekkere zelfgemaakte frambozenjam. Je kan het ook zonder de frambozenjam maken en gebruiken als basis voor andere recepten met brioche. Denk aan deze heerlijke mini broodpudding met lemon curd en aardbeien. Ook een heerlijk recept voor de paasbrunch!
Brioche is ook een heerlijk ingrediënt om wentelteefjes mee te maken. Kies eens voor wentelteefjes met gemarineerde aardbeien, waarbij de aardbeien worden gemarineerd in limoensap en basilicum. Een ander lekker wentelteefjes recept met brioche zijn deze kleine wentelteefjes met pasta en crumble van speculoos. Serveer met verse frambozen voor een frisse touch en dan is het genieten geblazen. Ontdek de vele andere lunch recepten, zoals de lekkerste broodjes of pannenkoeken en ga aan de slag!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment