In samenwerking met:
Kleine wentelteefjes met pasta en crumble van speculoos
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kleine wentelteefjes met pasta en crumble van speculoos

Een heerlijk recept om je vingers bij af te likken: kleine wentelteefjes met pasta én crumble van speculoos. Maak het geheel af met verse frambozen voor wat frisheid en genieten maar!

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept kleine wentelteefjes met pasta en crumble van speculoos

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Snijd de brioche in 4 plakken. Snijd elke plak in 9 gelijke stukken van 2-3 cm en doe in een lage schaal. Klop de eieren los met de melk, schenk over de stukken brioche en schep om.
2
Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak het brood in ca. 5 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
3
Smelt de speculoospasta au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de speculoospasta gesmolten is.
4
Verkruimel de speculooskoekjes fijn. Verdeel de briochestukken over borden en verdeel de gesmolten speculoospasta erover. Garneer met de speculooskruim en verse frambozen.

Serveertip: serveer de wentelteefjes eens met geraspte kokos voor een frisse twist.

Wat zijn wentelteefjes?

Een heerlijk en eenvoudig ontbijt- of brunchgerecht, dat zijn wentelteefjes! Sneetjes brood worden gedoopt in een mengsel van eieren, melk en kaneel en vervolgens worden ze aan beide kanten goudbruin gebakken. Wentelteefjes zijn ook de ideale manier om oud brood lekker te maken en het zorgt voor minder weggegooide producten. Naast de klassieke wentelteefjes met kaneel voor de lunch zijn er nog wel honderden andere recepten om te proberen om er een verrassende draai aan te geven. Zo geven we deze wentelteefjes een lekkere twist door er frisse kokosyoghurt en zoete bramensaus aan toe te voegen.

Naast deze heerlijke wentelteefjes met pasta en crumble van speculoos zijn deze wentelteefjes met kaneelroomkaas en fruit ook erg lekker om te proberen. De klassieke smaak van wentelteefjes proef je terug, maar krijgt een lekkere twist van zoete roomkaas en fruit als appel en bramen. Zo zie je dat je een gerecht met maar een paar kleine aanpassingen al helemaal anders kan maken!

Liever hartige wentelteefjes? Ook dat kan zeker! In dit recept voor hartige wentelteefjes gaan we voor avocado en tomaten. Lekker makkelijk, maar een heerlijke variant om te proberen. Of combineer zoet met hartig en ga aan de slag met wentelteefjes met gemarineerde aardbeien. De aardbeien marineren we namelijk in limoensap met basilicum. Klinkt misschien een beetje gek, maar deze combinatie maakt de aardbeien nóg lekkerder.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?