Voeg de bloem toe in een kom en maak een kuiltje. Voeg het gist in het kuiltje toe en voeg 1 el van de lauwwarme volle melk toe waardoor de gist oplost (dit noemen we activeren).
2
Mix in een andere kom de overige lauwwarme volle melk, 60 gr kristalsuiker, het ei, de zachte ongezouten roomboter en het zout en voeg toe aan de kom met bloem. Mix het geheel met een spatel en kneed tot een gladde bal. Dek af met een vochtige theedoek. Laat 1 uur rijzen.
3
Prak ondertussen de frambozen met een vork en mix met de overige suiker tot een gladde jam.
4
Bestuif je aanrecht en deegroller licht met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek. Besmeer de rechthoek met de jam en rol over de lange kant op. Leg in de vorm van een omgekeerde ‘U’ voor je neer en ‘vlecht’ de twee uiteinden aan elkaar door ze twee keer over elkaar heen te halen. Bekleed de cakevorm met bakpapier en leg hier het gevlochten deeg in. Zet opnieuw 15 min. afgedekt opzij om te rijzen.
5
Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de eidooier met de koude melk en besmeer de bovenkant van het deeg ermee. Schuif de brioche voor 30 min. in de oven of totdat hij goudbruin kleurt. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen in de vorm. Voel goed of hij gaar is. Heb je het idee dat hij nog wat langer mag? Dek hem dan af met aluminiumfolie en bak nog 10 min. langer.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.