bruine bonensoep
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Bruine bonensoep

Zelf bruine bonensoep maken? Voor het beste resultaat worden gedroogde bonen gebruikt. Deze hebben wel wat extra tijd nodig, beter bekend als “voorwerken”, anders moeten ze ontzettend lang koken. Daarom is in dit recept gekozen voor de snelle variant. Geen fan van dikke soep? Verdun de bonensoep dan met wat extra bouillon.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept bruine bonensoep

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 10min
1
Pel en snipper de ui. Maak de winterpeen schoon, halveer over de lengte en snijd in plakjes. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd beiden in blokjes.
2
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui en spekblokjes 2-3 min. tot de ui goudbruin is.
3
Zeef en spoel de bonen af. Schep de bonen in een soeppan, leg de laurierblaadjes er tussen en schenk de bouillon erbij. Kook de bruine bonen in 45 min. gaar.
4
Haal de laurierblaadjes uit de pan. Schep ook twee soeplepels bruine bonen uit de pan en houd deze apart. Pureer de soep met een staafmixer glad. Liever een minder dikke soep? Voeg naar wens extra bouillon toe.
5
Breng de soep opnieuw aan de kook, voeg de stukjes wortel, aardappel en knolselderij toe en kook de groenten al roerend in 6-7 min. op laag vuur gaar.
6
Warm ondertussen de rookworst op zoals aangegeven op de verpakking. Snijd in plakjes.
7
Breng de bruine bonensoep op smaak met peper en zout. Schep de soep in de kommen, verdeel de achtergehouden bruine bonen en plakjes rookworst erover.
8
Hak de krulpeterselie fijn en strooi deze, samen met wat peper, over de soep. Serveer met de sneetjes donkerbruin brood.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via