Print opties

Sluiten

Bruine bonensoep

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 10min

Ingrediƫnten

2 personen
Ingrediƫnten
1
Pel en snipper de ui. Schil de winterpeen, halveer over de lengte en snijd in plakjes. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd beiden in blokjes.
2
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui en spekblokjes 2-3 min. tot de ui goudbruin is.
3
Zeef de bonen en spoel af. Schep de bonen in een soeppan en voeg de laurierblaadjes en bouillon toe. Kook de bruine bonen in 45 min. gaar.
4
Haal de laurierblaadjes uit de pan. Schep ook twee soeplepels bruine bonen uit de pan en houd deze apart. Pureer de soep met een staafmixer glad. Liever een minder dikke soep? Voeg naar wens extra bouillon toe.
5
Breng de soep opnieuw aan de kook, voeg de stukjes wortel, aardappel en knolselderij toe en kook de groenten al roerend in 6-7 min. op laag vuur gaar.
6
Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd in plakjes.
7
Breng de bruine bonensoep op smaak met peper en zout. Schep de soep in de kommen, verdeel de achtergehouden bruine bonen en plakjes rookworst erover.
8
Hak de krulpeterselie fijn en strooi deze, samen met wat peper, over de soep. Serveer met de sneetjes brood.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.