In samenwerking met:
Caesar Salade Van De BBQ1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Caesar salade van de BBQ

Deze Caesar salade van de BBQ is een zomerse twist op de klassieker! Gegrilde little gem en knapperig overgebleven brood zorgen voor een rokerige touch, terwijl de zelfgemaakte dressing met ansjovis en Parmezaan de salade zijn bekende smaak geeft. Perfect als lichte maaltijd of bijgerecht tijdens een uitgebreid avondje barbecueën. 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Caesar salade van de BBQ

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Steek de barbecue aan en laat goed heet worden. Snijd het brood in grove stukken en rooster deze op het rooster van de barbecue tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat afkoelen en hak grof tot kruim.
2
Halveer ondertussen de little gem in de lengte. Gril 2–3 min. op de barbecue tot er grillstrepen zichtbaar zijn.
3
Breng de maïskolf op smaak met peper en zout. Gril de maïskolf rondom in 10 min. op de barbecue tot goudbruin en snijd de korrels van de kolf.
4
Doe de ansjovisfilets, eidooiers, mosterd, Worcestersaus, citroensap en 3/5 van de Parmezaanse kaas in een hoge beker. Voeg geleidelijk de olijfolie toe en mix met een staafmixer tot een romige dressing. Breng op smaak met peper en zout.
5
Leg de gegrilde little gem op een schaal. Verdeel de maïs en het broodkruim erover. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de overige Parmezaanse kaas. Serveer direct.
Focaccia Sandwich Met Pistache Pesto, Burrata En Rosbief4

Koken met restjes

Samen met Too Good To Go slaat Eatertainment de handen ineen! Wanneer je een Too Good To Go Verrassingspakket redt, weet je nooit wat er precies in zit, maar met de juiste inspiratie tover je er zeker iets lekkers mee op tafel. We helpen je graag op weg om zo te leren koken met restjes!

Heerlijke en frisse salades voor bij de barbecue 

Staat er een barbecueavond met vrienden of familie op de planning? Dan zijn frisse salade recepten onmisbaar! Een salade is lekker om erbij te serveren voor een frisse tegenhanger. Daarnaast zijn salades vaak een lichte hap, waardoor je nog genoeg ruimte hebt voor de vlees-, vis- of vegetarische hapjes. Deze Caesar salade van de barbecue is zo’n voorbeeld van een lekker bijgerecht. De salade maken we met de bekende dressing van ansjovis en Parmezaanse kaas, terwijl de gegrilde little gem en knapperig gegrilde overgebleven brood een rokerige smaak krijgen door de barbecue. Lekker én ook nog eens makkelijk om te maken. 

Een ander heerlijk salade recept om te maken voor bij de barbecue is een Griekse maaltijdsalade van de BBQ. Deze salade is een verrassende twist van de klassieke Griekse salade en kan je serveren als recept voor het avondeten, maar ook als bijgerecht voor meerdere personen. We voegen aan deze salade gegrilde groenten toe als paprika en rode ui, maken hem gevulder door gegrilde aardappelen toe te voegen én het geheel maken we compeleet met gegrilde halloumi voor een zoute toch. Heerlijk! Voor je dagelijkse portie groenten is deze salade van gegrilde groenten van de BBQ ook aan te raden. Door de aubergine, courgette, rode en gele paprika te grillen, krijgen de groenten de bekende rokerige barbecue smaak. Verder maken we de salade af met wat kikkererwten, partjes citroen en een zelfgemaakte dressing van citroensap, oregano, peterselie, knoflook, chilivlokken en olijfolie.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.  

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Ei
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via