Een avondje barbecueën staat vaak in het teken van allerlei (en vooral veel) soorten vlees. Steeds vaker wordt er ook vis bereid op de barbecue én geroosterde groenten. Hoe leuk is het om een salade te maken met gegrilde groenten van de BBQ? Je kunt dit gerecht serveren als hoofdgerecht, maar natuurlijk is het ook heel erg geschikt als bijgerecht voor bij een uitgebreide barbecue avond.
Tip: heb je geen barbecue, gril dan de groenten in een grillpan op middelhoog vuur.
Barbecueën heeft een oude oorsprong die teruggaat tot de prehistorie, toen de mens leerde vuur te maken. Het roosteren van voedsel boven een open vuur bood voordelen zoals het doden van bacteriën, het verbeteren van de smaak en het verzachten van vlees. Hoewel de exacte oorsprong moeilijk te achterhalen is, wordt aangenomen dat het woord ‘barbecue’ afkomstig is van het Taíno-woord ‘barbacoa’, dat verwees naar een houten rek dat gebruikt werd om vlees boven vuur te roosteren. Dit werd later overgenomen door de Spaanse kolonisten en verspreid over Amerika. In de loop van de tijd ontwikkelden verschillende culturen hun eigen unieke barbecuestijlen, zoals de Amerikaanse regionale stijlen (Texas, Carolina, Kansas City), Zuid-Afrikaanse braai en Argentijnse asado. Barbecueën heeft niet alleen een culinaire betekenis gekregen, maar is ook een sociale gelegenheid geworden waarbij mensen samenkomen om te genieten van lekker eten en elkaars gezelschap.
Ben je nieuwsgierig naar meer barbecue recepten? Probeer eens deze garnalenpakketjes of de Argentijnse steak met salsa verde. Beide ontzettend smaakvolle gerechten! Wil je naast dit koolhydraatarme recept met gegrilde groenten een andere BBQ-salade proberen? Ga dan voor de Griekse maaltijdsalade. Ook een salade met gegrilde groenten, maar dan gecombineerd met aardappelen en halloumi.
Ontdek alle barbecue recepten op Eatertainment!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment