Chocolate Chip Cookies 02
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chocolate chip koekjes met paaseitjes

Chocolate chip koekjes, wie houdt er niet van? Deze variant maken we met paaseitjes in plaats van de echte chocolate chips, zodat ze perfect zijn voor Pasen. Ze zijn gemakkelijk om te maken en daardoor ideaal om dit samen met de kinderen te doen. Kan je er daarna met z’n allen van genieten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

15 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept chocolate chip koekjes met paaseitjes

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 30min
Kookmodus
1
Smelt de boter in een kleine steelpan. Doe de basterdsuiker in de kom van de mixer en voeg de boter aan toe. Meng dit tot een geheel. Voeg het ei toe en mix tot het gemengd is. Voeg de koek- en speculaaskruiden, bloem, bakpoeder en zout toe en meng even door tot het een geheel vormt.
2
Hak de 100 gr paaseitjes fijn (laat de 8 extra paaseitjes heel, deze gebruik je later). Haal het deeg uit de kom en kneed de gehakte paaseitjes erdoor. Doe dit niet te lang, want dan smelt de chocolade.
3
Maak een rol van het deeg en rol dit in plasticfolie. Leg minimaal een uur in de koelkast.
4
Verwarm de oven op 170°C (onder- en bovenwarmte). Verdeel het deeg in 15 stukken en vorm ieder stuk één voor één tot een bal. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk plat met je handpalm. Snijd de overige paaseitjes doormidden en druk in ieder stuk deeg een half paaseitje (let op: laat voldoende ruimte over tussen de koekjes, want met bakken lopen ze uit).
5
Bak de koekjes in ongeveer 15 min. goudbruin en gaar. Let op dat ze nog zacht zijn als je ze uit de oven haalt. Laat ze even kort afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een rooster om helemaal af te koelen. Hierdoor worden ze knapperig en krokant.

Tip: heb je paaseitjes over na Pasen? Verwerk ze in deze heerlijke chocolate chip koekjes!
Tip: ben je niet van plan om het deeg meteen af te bakken? Bewaar het dan in de diepvries.

Bakken met chocolate chips

Naast de klassieke chocolate chip cookies, kan je natuurlijk enorm veel variaties maken op dit van oorsprong Amerikaanse tussendoortje. Maak bijvoorbeeld eens deze New York style cheesecake met chocolate chip cookies. In de cheesecake worden ook witte chocolade druppels én pure chocolade verwerkt, wat resulteert in een superlekkere chocoladebom. Kost wat tijd, maar dit is het echt meer dan waard!

Gek op pindakaas? Kies dan voor deze pindakaaskoekjes met chocolate chip. Met maar 4 ingrediënten én 15 minuutjes van je tijd tover jij deze heerlijke koekjes op tafel. En het meest ideale is dat je waarschijnlijk (bijna) alle ingrediënten al in huis hebt. Wanneer je gek bent op koekjes, zijn deze amandelkoekjes met chocolate chips en rozijnen ook een echte aanrader. Ook deze koekjes zijn snel gemaakt en ze zijn ook nog eens geheel plantaardig!

Ook in cake kan je chocolate chips heel goed verwerken. Het voegt een heerlijke chocoladesmaak toe aan jouw bakgerechten. Zo kan je er heerlijke chocolate chip cupcakes mee maken, maar ook chocolate chip mugcakes. Zoals je ziet kan je heerlijk variëren met chocolate chips en onwijs veel lekkere recepten maken. Kies een recept uit wat jou lekker lijkt en ga aan de slag met deze zoete baksels!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via