Print opties

Sluiten

Chocolate chip koekjes met paaseitjes

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 30min

Ingrediënten

15 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Smelt de boter in een kleine steelpan. Doe de basterdsuiker in de kom van de mixer en voeg de boter aan toe. Meng dit tot een geheel. Voeg het ei toe en mix tot het gemengd is. Voeg de koek- en speculaaskruiden, bloem, bakpoeder en zout toe en meng even door tot het een geheel vormt.
2
Hak de 100 gr paaseitjes fijn (laat de 8 extra paaseitjes heel, deze gebruik je later). Haal het deeg uit de kom en kneed de gehakte paaseitjes erdoor. Doe dit niet te lang, want dan smelt de chocolade.
3
Maak een rol van het deeg en rol dit in plasticfolie. Leg minimaal een uur in de koelkast.
4
Verwarm de oven op 170°C (onder- en bovenwarmte). Verdeel het deeg in 15 stukken en vorm ieder stuk één voor één tot een bal. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk plat met je handpalm. Snijd de overige paaseitjes doormidden en druk in ieder stuk deeg een half paaseitje (let op: laat voldoende ruimte over tussen de koekjes, want met bakken lopen ze uit).
5
Bak de koekjes in ongeveer 15 min. goudbruin en gaar. Let op dat ze nog zacht zijn als je ze uit de oven haalt. Laat ze even kort afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een rooster om helemaal af te koelen. Hierdoor worden ze knapperig en krokant.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.