Ben je nog op zoek naar een feestelijk dessert voor de feestdagen? Zoek niet verder, want deze cinnamon roll kerstkrans van Chefke Luc is hét antwoord! De welbekende, favoriete cinnamon roll verwerkt hij in het ultieme kerstdessert. En geloof ons maar als we zeggen dat het heel goed te doen is om dit spektakelstuk te maken!
Tip: heb je geen pumpkin spice kruiden in huis? Vervang dit voor kaneel en gebruik 2 eetlepels kaneel in plaats van één.
Cinnamon rolls, of kaneelbroodjes, zijn een onweerstaanbare traktatie die hun oorsprong vinden in Noord-Europa. In Zweden staan ze bekend als kanelbullar en maken ze al eeuwenlang deel uit van de fika-traditie: een sociale koffiepauze waarbij een zoete snack centraal staat. Mensen in Zweden vieren zelfs jaarlijks op 4 oktober de Dag van het Kaneelbroodje! De basis bestaat uit luchtig gistdeeg, gevuld met een mengsel van kaneel, suiker en boter, en vaak afgewerkt met een laagje parelsuiker. In de Verenigde Staten is de cinnamon roll inmiddels uitgegroeid tot een zoete favoriet, meestal royaal overgoten met een romige cream cheese-glazuur.
Maar cinnamon rolls zijn meer dan alleen een ontbijtklassieker of koffiesnack. Je kunt dit veelzijdige gebak ook verwerken in andere bakrecepten om er iets bijzonders van te maken:
Met cinnamon rolls kan je eindeloos variëren en experimenteren. Of je nu kiest voor de traditionele rolletjes of ze verwerkt in een creatief baksel, de warme geur van kaneel maakt elke creatie onweerstaanbaar.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment