Kerstkrans
Niveau
Gemiddeld
Tijd
2u 0min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Cinnamon roll kerstkrans

Ben je nog op zoek naar een feestelijk dessert voor de feestdagen? Zoek niet verder, want deze cinnamon roll kerstkrans van Chefke Luc is hét antwoord! De welbekende, favoriete cinnamon roll verwerkt hij in het ultieme kerstdessert. En geloof ons maar als we zeggen dat het heel goed te doen is om dit spektakelstuk te maken!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Chefke Luc

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept cinnamon roll kerstkrans

Kookmodus
Bereidingstijd
2u 0min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
3u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 30/35°C. Begin met het maken van het deeg. Verwarm 150 ml melk in een pannetje tot 37°C (als je je vinger erin houdt, moet het niet te warm én niet te koud aanvoelen). Los hier de gist in op.
2
Meng in een kom de bloem, suiker, zout, eieren en lauwe melk. Kneed het geheel 5 min. goed stevig om de gluten te activeren. Doe dit eerst in de kom en vervolgens op een met bloem bestrooid keukenblad of snijplank.
3
Snijd 50 gr roomboter in kleine blokjes en voeg toe aan het deeg. Kneed tot het goed gemengd is. Doe het deeg in een ovenbestendige kom, dek af met een doek en zet voor ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven. Verwarm de oven als je het deeg eruit hebt gehaald tot 170°C.
4
Maak ondertussen de vulling. Meng de overige roomboter met de basterdsuiker, kaneel en pumpkin spice kruiden.
5
Als het deeg heeft gerezen en is verdubbeld in grootte, rol je het uit tot een dunne plak met een deegroller op een met bloem bestoven werkblad. Zorg ervoor dat het deeg overal even dik is uitgerold. Besmeer met het suiker-kaneelmengsel en rol voorzichtig op over de lengte.
6
Snijd in plakken van ongeveer 3 cm. Bekleed de taartvorm met bakpapier en leg de plakken in de taartvorm goed tegen elkaar aan. Bak in de oven tot mooi bruin, dit duurt ongeveer 20 tot 25 min.
7
Maak ondertussen de coating door de roomkaas met de flavour powder en 3 el melk te mengen. Als de cinnamon roll kerstkrans uit de oven komt, smeer je met een kwastje meteen de coating er lichtjes op zodat het kan smelten.
8
Pluk de blaadjes van de munt en garneer de krans met de munt, granaatappelpitjes, frambozen en chocolade.

Tip: heb je geen pumpkin spice kruiden in huis? Vervang dit voor kaneel en gebruik 2 eetlepels kaneel in plaats van één.

Verschillende varianten van cinnamon rolls

Cinnamon rolls, of kaneelbroodjes, zijn een onweerstaanbare traktatie die hun oorsprong vinden in Noord-Europa. In Zweden staan ze bekend als kanelbullar en maken ze al eeuwenlang deel uit van de fika-traditie: een sociale koffiepauze waarbij een zoete snack centraal staat. Mensen in Zweden vieren zelfs jaarlijks op 4 oktober de Dag van het Kaneelbroodje! De basis bestaat uit luchtig gistdeeg, gevuld met een mengsel van kaneel, suiker en boter, en vaak afgewerkt met een laagje parelsuiker. In de Verenigde Staten is de cinnamon roll inmiddels uitgegroeid tot een zoete favoriet, meestal royaal overgoten met een romige cream cheese-glazuur.

Maar cinnamon rolls zijn meer dan alleen een ontbijtklassieker of koffiesnack. Je kunt dit veelzijdige gebak ook verwerken in andere bakrecepten om er iets bijzonders van te maken:

  • Cinnamon roll taart: deze cinnamon roll taart is eigenlijk één grote cinnamon roll. Perfect als dessert of bij de koffie en ontzettend leuk om met elkaar te delen!
  • Cinnamon roll muffins: de vertrouwde smaak in een handige portie. Bak de rolletjes in een muffinvorm en geniet van een snackvriendelijke variant.
  • Cinnamon roll broodpudding: ideaal om overgebleven broodjes een tweede leven te geven. Voeg een custardmengsel toe, bak het in de oven en serveer warm met vanillesaus.
  • Cinnamon roll toast: de welbekende cinnamon roll, maar dan verwerkt in cinnamon roll toast. Heerlijk om te serveren als dessert met een bolletje ijs.
  • Cinnamon roll cheesecake: de kruidige zoetigheid van kaneelbroodjes combineert prachtig met de romige structuur van cheesecake.

 

Met cinnamon rolls kan je eindeloos variëren en experimenteren. Of je nu kiest voor de traditionele rolletjes of ze verwerkt in een creatief baksel, de warme geur van kaneel maakt elke creatie onweerstaanbaar.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via