Print opties

Sluiten

Cinnamon roll kerstkrans

Bereidingstijd
2u 0min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
3u 0min

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 30/35°C. Begin met het maken van het deeg. Verwarm 150 ml melk in een pannetje tot 37°C (als je je vinger erin houdt, moet het niet te warm én niet te koud aanvoelen). Los hier de gist in op.
2
Meng in een kom de bloem, suiker, zout, eieren en lauwe melk. Kneed het geheel 5 min. goed stevig om de gluten te activeren. Doe dit eerst in de kom en vervolgens op een met bloem bestrooid keukenblad of snijplank.
3
Snijd 50 gr roomboter in kleine blokjes en voeg toe aan het deeg. Kneed tot het goed gemengd is. Doe het deeg in een ovenbestendige kom, dek af met een doek en zet voor ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven. Verwarm de oven als je het deeg eruit hebt gehaald tot 170°C.
4
Maak ondertussen de vulling. Meng de overige roomboter met de basterdsuiker, kaneel en pumpkin spice kruiden.
5
Als het deeg heeft gerezen en is verdubbeld in grootte, rol je het uit tot een dunne plak met een deegroller op een met bloem bestoven werkblad. Zorg ervoor dat het deeg overal even dik is uitgerold. Besmeer met het suiker-kaneelmengsel en rol voorzichtig op over de lengte.
6
Snijd in plakken van ongeveer 3 cm. Bekleed de taartvorm met bakpapier en leg de plakken in de taartvorm goed tegen elkaar aan. Bak in de oven tot mooi bruin, dit duurt ongeveer 20 tot 25 min.
7
Maak ondertussen de coating door de roomkaas met de flavour powder en 3 el melk te mengen. Als de cinnamon roll kerstkrans uit de oven komt, smeer je met een kwastje meteen de coating er lichtjes op zodat het kan smelten.
8
Pluk de blaadjes van de munt en garneer de krans met de munt, granaatappelpitjes, frambozen en chocolade.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.