Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Cinnamon roll toast

Het beste van een kaneelbroodje, maar dan in een heerlijk pull apart brood waar je lekkere plakken van kunt scheuren? Maak kennis met deze cinnamon roll toast. Lekker voor bij de lunch of brunch, maar ook zeker lekker als toetje of tussendoortje!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept cinnamon roll toast

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
2u 35min
Totale tijd
3u 5min
Kookmodus
1
Verwarm 125 ml volle melk in een steelpannetje. Doe samen met de instant gist en 2 el van de basterdsuiker in een kom en roer goed. Laat 5 min. staan.
2
Doe ondertussen de bloem met het zout en de overige basterdsuiker in een grote kom en roer goed. Maak een kuiltje in het midden en schenk daar het mengsel met de gist in. Voeg de eieren en ½ van het vanille-extract toe. Roer met een eetlepel tot alles min of meer gemengd is (het deeg is nog heel plakkerig). Stort het deeg uit op een bebloemd werkblad en kneed 5 min. tot een soepel en elastisch deeg.
3
Snijd de ongezouten roomboter in kleine stukjes en voeg steeds 2 à 3 stukjes per keer toe aan het deeg. Kneed tot de stukjes volledig zijn opgenomen en voeg dan pas de andere stukjes boter toe.
4
Dek de kom af met plastic folie en zet minimaal 1,5 uur op een warme plek tot het deeg zich verdubbelt heeft in grootte.
5
Maak ondertussen de vulling. Smelt de kokosolie en meng met de bruine suiker, ahornsiroop en kaneel tot een pasta. Zet apart.
6
Is het deeg verdubbeld in grootte, rol het uit met een deegroller op een bebloemd werkvlak. Maak een mooie rechthoek met een dikte van ongeveer 0,5 cm. Stort de kaneelvulling uit op het deeg en verdeel gelijkmatig met de achterkant van een eetlepel of een keukenborsteltje. Snijd in vierkanten van ongeveer 10 cm (gebruik je cakevorm ter referentie voor de geschikte breedte). Schik alle vierkanten rechtop in een met bakpapier beklede cakevorm (dit is een beetje knoeien, maar dat hoort). Dek de cakevorm af met plastic folie en laat nog 20 min. staan.
7
Verwarm de oven voor tot 170°C. Verwijder het plastic van de cakevorm en bak de cinnamon roll toast 30 à 35 min. in de oven mooi goudbruin.
8
Maak ondertussen de topping. Klop de roomkaas met de overige melk, poedersuiker en het overige vanille-extract los.
9
Haal de cinnamon roll toast uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Lepel de topping op het baksel.

De lekkerste cinnamon roll recepten op een rijtje

Je houdt ervan of niet, maar eigenlijk kennen we niemand die niet dol is op cinnamon rolls. Deze zoete kaneelbroodjes zie je tegenwoordig bij elke bakker wel liggen. Een kaneelbroodje is een zoet gebakje dat bestaat uit een opgerold deeg met een vulling van kaneel en suiker. Het deeg rol je uit tot een rechthoekige vorm, bedek je met een lekkere kaneelvulling en rol je vervolgens op. Uit dit rolletje deeg snijd je plakjes. De plakjes bak je vervolgens apart en top je na het bakken af met een frosting. Het resultaat? Smeuïge hapjes vol smaak!

Naast een klassiek kaneelbroodje kan je tal van varianten maken. Zo gaan we in dit recept voor binnenstebuiten cinnamon rolls, een combinatie tussen kaneelbroodjes en wentelteefjes. Geloof ons: wanneer je dit recept een keer hebt gemaakt, wil je ze het liefst elk weekend maken! Je kan ook een snelle cinnamon roll maken met banaan erin verwerkt. De banaan zorgt voor een zoete touch en een verrassende twist!

Wil je echt uitpakken tijdens een brunch met familie of vrienden? Maak dan deze cinnamon roll taart. Met maar 8 ingrediënten tover je deze verrukkelijke taart al op tafel. Het ziet er spectaculair uit en zeker weten dat iedereen ervan gaat genieten! Heb je een slowcooker in huis? Maak dan eens cinnamon buns uit de slowcooker! Door cinnamon buns te bereiden in de slowcooker weet je zeker dat het eindresultaat lekker fluffy is. Natuurlijk toppen we de cinnamon buns af met een zelfgemaakte glazuur voor het complete resultaat.

Dol op bakken?

Dan duik je waarschijnlijk het liefst iedere week wel een keer de keuken in om een lekker bakrecept te maken! Wat denk je naast bovenstaande cinnamon roll recepten van een heerlijk geurend bananenbrood recept? Ga voor een klassieke variant of kies eens voor iets anders en maak dit vegan bananenbrood met kardemom en pure chocolade. Ook leuk om met de kinderen te doen: pannenkoeken bakken! Kies voor het basisrecept voor pannenkoeken en combineer dit met de lekkerste toppings.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?