Cinnamon Bun Taart 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Cinnamon roll taart

Een kruising tussen een taart en een kaneelbroodje: deze cinnamon roll taart is eigenlijk een kaneelbroodje XXL. Met maar 8 ingrediënten tover je deze heerlijke taart al op tafel. Maak het geheel compleet met een verse icing en geniet van een heerlijke, zoete taart.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept cinnamon roll taart

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 15min
Totale tijd
1u 35min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en bekleed de taartvorm met bakpapier. Mix de zachte ongezouten roomboter met de basterdsuiker en kaneel. Je kunt het beste prakken met een vork totdat alles goed gemixt is.
2
Haal het croissantdeeg uit de verpakking en druk de naden dicht. Verdeel ⅓ van het botermengsel erover en snijd in 3 lange repen. Herhaal voor de overige verpakkingen croissantdeeg en boter.
3
Begin nu met het oprollen van één strook gesneden deeg tot een klein kaneelbroodje. Leg dit kleine kaneelbroodje op een volgende lap en rol door. Herhaal totdat alle lappen deeg rondom het kaneelbroodje zitten en je één grote hebt en leg in het midden van de taartvorm.
4
Klop het ei los en besmeer de bovenkant van het cinnamon roll taart ermee. Schuif de taart voor 20 min. in de oven of totdat de taart goudbruin kleurt. Dek af met aluminiumfolie en bak voor nog eens 45 min. op dezelfde stand. Laat helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en aansnijdt.
5
Mix ondertussen de poedersuiker met de roomkaas en het vanille extract en giet de icing over de cinnamon roll taart.

Dol op cinnamon rolls!

Wie is er nou niet gek op een cinnamon roll, of beter bekend: kaneelbroodje? Het broodje is lekker krokant vanbinnen, zacht vanbuiten en wordt afgetopt met een zoete icing. Kaneelbroodjes komen voor in allerlei soorten en maten. Zo vind je in Zweden de kanelbullar, in Canada de sticky cinnamon buns en in Engeland de Chelsea buns. Een cinnamon roll is lekker voor bij de koffie, bij de paasbrunch of lekker als dessert. Eigenlijk is het voor ieder moment van de dag wel geschikt!

In dit recept gaan we voor een cinnamon roll taart, oftewel een XXL-kaneelbroodje. Het klikt moeilijker dan het is, want het is vrij makkelijk om te maken. En het resultaat is heerlijk, zeker weten dat je ervan gaat smullen. Maak de taart voor een feestelijke bijeenkomst zoals Pasen! Een feestje is niet compleet zonder zoete gebakjes, dus ga eens voor iets anders en maak de cinnamon roll taart. Een andere lekkere variant van cinnamon rolls zijn deze binnenstebuiten cinnamon rolls. We combineren wentelteefjes met cinnamon rolls en het resultaat is echt onweerstaanbaar.

Op zoek naar cinnamon rolls met een twist? Ga dan voor deze snelle cinnamon rolls met banaan. De banaan gaat mee in de vulling samen met andere smaakmakers als kaneel en citroen, waardoor deze cinnamon rolls vol is van diverse smaken. Een andere leuke variant zijn deze Valentijns kaneelbroodjes in de vorm van een hartje. Hiermee verras je jouw geliefde met een heerlijke lekkernij. Net zo lekker als een klassiek kaneelbroodje, maar nét wat feestelijker!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via