Simpel maar oh zo lekker van smaak: pompoen risotto. Een smeuïge risotto met pompoen die je in de oven maakt. In een half uur geniet je al van een heerlijke bordje vol smaak. De zoute Parmezaanse kaas en pancetta geven het risotto recept de finishing touch!
Zodra de eerste bladeren van de bomen vallen, weten wij het zeker: de pompoen is weer in het seizoen! Deze typische herfstgroente is in de maanden september, oktober en november volop verkrijgbaar. Er zijn wel duizenden soorten pompoen, maar de meest voorkomende én eetbare pompoenen zetten we graag voor je op een rijtje!
De bekendste pompoen is de flespompoen, ook wel bekend als de butternut. Deze pompoen is te herkennen aan de flesachtige vorm en wordt in tal van gerechten gebruikt. De flespompoen heeft namelijk weinig draden in het vruchtvlees en is hierdoor makkelijker schoon te maken. Met een zachte nootachtige smaak is het heerlijk om te verwerken in een lekker soep recept of in een ovengerecht zoals deze hasselback pompoen caprese. Een andere bekende pompoen is de hokkaido. Een kleine Japanse pompoen met een mooi donkeroranje vruchtvlees. De schil is zacht waardoor je deze pompoen ook mét schil kan eten. De hokkaido wordt vaak gebruikt in pompoensoep of geroosterd in de oven.
Naast de flespompoen en hokkaido is de spaghettipompoen ook een bekendere soort pompoen. Na het koken kan je de pompoen in draadjes trekken en eten. Het wordt vaak gebruikt in koolhydraatarme recepten en is een glutenvrij alternatief voor een spaghetti.
Denk je nu: ik wil wel aan de slag met een van deze pompoenen? Laat je inspireren en ga aan de slag met heerlijke recepten! Denk aan deze pompoen-prei gratin, een smakelijke flammkuchen met pompoen en Manchego of de smeuïge pompoen risotto van Chefke Luc.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment