Griekse Keftedes met tzatziki
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Griekse Keftedes met tzatziki

Heb jij al eens Keftedes op? Dit zijn Griekse gehaktballetjes die je op smaak brengt met verse munt en peterselie. Ze worden vaak geserveerd als borrelhapje met tzatziki, maar wij serveren het op naanbrood om er een smakelijke lunch van te maken!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Chefke Luc

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Griekse Keftedes met tzatziki

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer fijn en knijp er zoveel mogelijk water uit. Knijp het sap uit de citroen. Pel en hak de knoflook fijn. Hak de dille fijn. Meng in een kom de Griekse yoghurt, komkommer, citroensap, knoflook, dille en wat peper en zout.
2
Maak ondertussen de Keftedes. Rasp de aardappel fijn. Pel en snipper de ui. Snijd de munt en peterselie fijn. Verkruimel de feta. Meng het gehakt met de aardappel, ui, munt, peterselie, feta en het ei en breng op smaak met peper en zout. Draai gelijke balletjes van het gehakt.
3
Verhit een pan met de olijfolie op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 15 min. gaar en rondom bruin.
4
Bereid ondertussen de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Haal de pitjes uit de granaatappel. Beleg de naanbroden met de tzatziki, verdeel de gehaktballen erover en garneer met de granaatappelpitjes.

Waan je in Griekenland met deze recepten

Ben jij net als wij dol op de Griekse keuken? Dat snappen wij wel, want er zijn tal van smaakvolle gerechten te vinden in dit zonnige land! Van een klassieke spanakopita en romige tzatziki tot malse Keftedes en gegrilde souvlaki; er is genoeg lekkers om te maken. Wij zetten een aantal klassiekers voor je op een rijtje:

  1. Spanakopita: een echte Griekse delicatesse. Dit knapperige filodeeghapje wordt gevuld met spinazie en pittige fetakaas.
  2. Tzatziki: deze klassieker kennen we allemaal! Deze Griekse dip maak je van yoghurt, komkommer en knoflook. Lekker om te serveren bij Keftedes of om bijvoorbeeld te smeren op een knapperig broodje.
  3. Keftedes: deze malse gehaktballetjes zijn onmisbaar in dit rijtje klassiekers! Het bijzondere aan deze balletjes is dat je ze op smaak brengt met munt en peterselie, wat zorgt voor een heerlijke frisse touch.
  4. Gegrilde souvlaki: op vrijwel elke menukaart vind je souvlaki terug. Dit recept stamt uit de tijd van de oude Grieken, waar ze spiesjes in stenen constructies legden om vervolgens te grillen. Van lam, rund, varken of vegetarisch, souvlaki is er in allerlei varianten!
  5. Moussaka: een traditioneel ovengerecht is altijd lekker. Deze moussaka maak je van aubergines, aardappel en gehakt in een kruidige tomatensaus, afgetopt met romige bechamelsaus.
  6. Griekse salade: een klassieker die het altijd goed doet! De Griekse salade, ook wel choriatiki salata genoemd, is een gezond recept om te maken als bijgerecht. Het is simpel en makkelijk te maken, maar juist daardoor ontzettend lekker van smaak. De basis? Komkommer, ui, feta, tomaat en olijven.

 

Kies je favoriete recept, ga er vanavond nog mee aan de slag en waan je in het zonnige Griekenland!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via