Recept Chefke Luc2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Open lasagne met pistache en prosciutto

Steel de show met deze prachtige open lasagne! Het ziet er super chique uit, maar het is een hartstikke makkelijk recept om te maken. Met heerlijke ingrediënten als een zelfgemaakte pesto, romige ricotta, frisse cherrytomaten en zoute prosciutto prikkel je al je smaakpapillen bij iedere hap.

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Chefke Luc

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Open lasagne met pistache en prosciutto

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Pel de knoflook en 2/3 van de pistachenoten. Pluk de blaadjes van de basilicum. Mix met behulp van een staafmixer de knoflook, pistachenoten, basilicum, Parmezaanse kaas en 2/3 van de olijfolie tot een pesto en breng op smaak met peper en zout.
2
Snijd de courgette in halve schijfjes. Halveer de cherrytomaten. Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de courgette 3 min. Voeg de cherrytomaten en een snufje peper en zout toe.
3
Breng ondertussen een pan met water en zout aan de kook. Kook de lasagnebladeren in de pan gaar.
4
Bouw de open lasagne op. Begin met een lasagneblad en verdeel hier wat pesto, ricotta en groenten over. Herhaal deze stappen en eindig met de pesto, ricotta en groenten. Pel en hak de overige pistachenoten fijn. Garneer de lasagne met de pistachenoten en prosciutto.

Geniet iedere dag van een smaakvolle lasagne

Of het nu een koude dag is waarin je zin hebt in een bordje comfort food of een zonnige dag waarin je geen zin hebt om te koken, lasagne is hét antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Dit Italiaanse gerecht kan je in tal van varianten maken. De basis van een klassieker bestaat uit lagen lasagnebladeren, een bolognesesaus en een romige bechamelsaus. Er zijn ontelbare lasagne recepten te vinden, van vlees en vis tot vegetarisch en zelfs vegan. Naast de klassieke lasagne is het ook leuk om eens aan de slag te gaan met een open lasagne. Bij dit ‘torentje’ zie je alle ingrediënten extra goed, waardoor het een feestelijk en kleurrijk eindresultaat geeft.

Zo’n voorbeeld van een heerlijke open lasagne is dit recept van Eatertainer Chefke Luc. Hij kiest voor een open lasagne met romige ricotta, een zelfgemaakte pesto, cherrytomaten, courgette, knapperige pistachenoten en zoute prosciutto. Lekker van smaak en zo gemaakt! Deze open lasagne met pompoen is ook een aanrader. Het vegetarische recept bevat veel groenten, denk aan pompoen, paksoi en Chinese kool, en krijgt een knapperige bite dankzij de toevoeging van walnoten. Of wat dacht je van een open lasagne met pompoen, spinazie en paddenstoelen? De roomkaas zorgt voor een zachte touch, terwijl de pompoen een zoete twist geeft en de paddenstoelen zorgen voor een hartige smaak.

Naast lasagnes uit de oven kan je er ook voor kiezen om een lasagne recept uit de airfryer of recept uit de slowcooker te maken. Zo is deze lasagne uit de slowcooker heerlijk van smaak en je hebt er weinig omkijken naar! Deze groente lasagne uit de airfryer is net zo makkelijk te maken. Het fijne aan deze recepten is dat het apparaat het meeste werk doet. Dan kan jij ondertussen de tafel opdekken of gewoon tot rust komen!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Italiaans
Soort
Pasta
Vlees
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via