hartige avocadowafels

Chefke Luc

Als afgestudeerde kok en huidig vakexpert voeding & voorlichting student deelt Luc graag zijn kennis, motivatie en liefde voor koken met de rest van de wereld. Op dit moment doet hij dat zelf ook op zijn social media kanalen vol met allerlei soorten foodcontent via ChefkeLuc.

Socials

Met meer dan 300k volgers op TikTok en 150k volgers op Instagram weet Luc wel hoe hij zijn doelgroep bereikt. Met heerlijke recepten, tips voor fitnessen en een inzicht in zijn privéleven is Luc dagelijks actief.

Volg mij op

ChefkeLuc

Wie is chefke Luc?

Tijdens de eerste lockdown lag het werk in de horeca stil. Maar dit was geen reden voor Luc om zich bij het koken neer te leggen. Hij begon zijn passie te delen met de rest van de wereld door het plaatsen van creatieve kookvideo’s op Tiktok en Instagram. Hij legt de nadruk op het maken van lekkere recepten die vaak snel en makkelijk te bereiden zijn. “Cooking made easy and fun” zo omschrijft hij het zelf.

Luc richt zich nu volledig op het koken via social media en wilt van ChefkeLuc een platform maken waarop iedereen inspiratie kan meepikken. Zodat als er iemand aan jou vraagt, kan jij een lekkere pasta, ovenschotel of wat dan ook maken, dat jij kan zeggen: ‘Tuurlijk Chefke!’

Sushi Pizza 0019 Low Res

Chef's fave

Eén van de recepten die Luc als Eatertainer heeft ontwikkeld is de sushi pizza. De vorm van een pizza, maar wél met de smaken van sushi. Met toppings als komkommer, edamame boontjes, srirachamayonaise, verse zalm en verse tonijn is deze pizza een heerlijke variant om te proberen. Geef er een unieke twist aan en voeg wat fijngehakte popcorn toe!

Eiwitrijke brownie

Eiwitrijke brownies

Zo’n 4 jaar geleden begon Luc met fitnessen. Na 1 jaartje af en toe sporten, kwam er een routine in. Sindsdien heeft Luc een passie ontwikkelt voor fitnes. Niet zo gek dus dat hij een toffe samenwerking heeft met ESN. Met hoge kwaliteit producten kan je heerlijke recepten maken, zoals deze eiwitrijke brownies. Hét dessert voor na het sporten!

Chefkeluc

Weetjes over Luc

  • Waar je Luc wakker voor kan maken? Kant-en-klare ravioli! Met een romig sausje en eventueel wat groenten.
  • Luc zijn favoriete keuken is de Italiaanse keuken. De Italianen weten namelijk hoe je met weinig ingrediënten de meest smaakvolle gerechten kan creëren en koken op gevoel.
  • Iets wat Luc écht niet lekker vindt, is koriander. Verder wordt hij niet heel blij van gebakken spinazie, omdat het voelt alsof hij op een spons kauwt.
  • Als Luc geen kok was geworden, dan was hij nu personaltrainer of fysiotherapeut.
  • Zijn ultieme tip? Koken op gevoel!