Heb jij al eens van het broodje bifana gehoord? Dit Portugese broodje warm vlees is onweerstaanbaar lekker! Eatertainer Chefke Luc creëert er een makkelijkere variant van, zodat je kan genieten van een heerlijk broodje warm vlees op z’n Portugees, zonder uren in de keuken te hoeven staan.
Bekijk de video van het recept onderaan de pagina.
Het broodje bifana is een populair Portugees broodje met dunne plakjes gekruid en gemarineerd varkensvlees, meestal geserveerd op een knapperig wit broodje. Het is een echte klassieker in de Portugese keuken en wordt vaak gegeten als streetfood of in lokale cafés als lunch recept of gewoon voor de lekker.
De varkenslapjes worden gemarineerd in een mengsel van witte wijn, knoflook, laurier, paprikapoeder en soms een beetje piri-piri voor extra pit. Vervolgens worden ze langzaam gegaard en gebakken in hun eigen marinade, wat zorgt voor een sappig en smaakvol eindresultaat. Het is niet te vergelijken met een stoofpotjes recept, maar je laat het vlees wel mals stoven!
Het broodje bifana wordt simpel gehouden: het gekruide vlees wordt direct op een vers, knapperig broodje gelegd, zoals een wit pistoletje. Soms wordt er een likje mosterd of piri-piri saus toegevoegd, afhankelijk van de regio en persoonlijke smaak. Zo kiest Chefke Luc voor een wit pistoletje met wat mosterd erop gesmeerd.
De bekendste bifana’s vind je in grote steden als Lissabon en Porto. In Lissabon zijn ze vaak iets pittiger, terwijl ze in Porto wat milder zijn en soms zelfs worden geserveerd met jus om in te dippen. Eén ding is zeker: ga je binnenkort naar Portugal? Ga dan zeker op zoek naar een broodje bifana en ontdek waar dit recept zo lekker is! Of ga thuis aan de slag met het recept van Chefke Luc. Nét zo lekker!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment