Lente Pasta Met Seizoensgroenten LR 3
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Lente pasta met seizoensgroenten

Het is lente en dat betekent dat we maar al te graag aan de gang gaan met de groenten van dit seizoen! Chefke Luc heeft daarom een heerlijke lente pasta gemaakt, mét seizoensgroenten als venkel, courgette en groene asperges. Lekker met (venkel)worstjes, een beetje rode wijn voor de smaak en natuurlijk Parmezaanse kaas om de Italiaanse beleving compleet te maken. Binnen 30 minuutjes op tafel en daarmee ideaal voor iedere dag van de week!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Chefke Luc

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Lente pasta met seizoensgroenten

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Snijd het groene gedeelte en het kontje van het witte gedeelte van de venkel af. Snijd de venkel doormidden en vervolgens in dunne plakjes.
2
Snijd de courgette in blokjes en de asperges in reepjes. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en snijd de peterselie fijn. Rasp de Parmezaanse kaas.
3
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water met een snufje zout.
4
Verwijder ondertussen het velletje van de (venkel)worstjes, snijd in kleine stukjes en bak de worst ongeveer 5 min. aan in de olijfolie. Voeg vervolgens de venkel toe, zet het vuur wat lager en bak tot het zacht is. Dit duurt ongeveer 10 min.
5
Voeg vervolgens de asperge, courgette, knoflook en zongedroogde tomaten toe en bak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Blus het geheel af met de witte wijn.
6
Giet de pasta af en bewaar 250 ml pastawater (voor 2 personen). Pers de citroen uit. Voeg de pasta, het pastawater, de peterselie, citroensap en Parmezaanse kaas toe aan de saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

De seizoensgroenten van de lente

De lente is begonnen en dat betekent tijd voor frisse, lichte gerechten met seizoensgroenten! Na de winterse kost maken we ruimte voor knapperige en sappige lentegroenten die vol smaak en vitamines zitten. Asperges zijn natuurlijk dé ster van het seizoen. Witte asperges voor een klassieke bereiding met boter en ei en groene asperges die je heerlijk kunt grillen of roerbakken.

Ook bladgroenten zoals spinazie, snijbiet en raapstelen zijn nu volop verkrijgbaar. Perfect voor een frisse salade, een snelle stamppot of een groene smoothie. Doperwten en tuinbonen zorgen voor een zoete, malse bite in risotto’s of pastagerechten. Radijsjes geven met hun pittige smaak net dat beetje extra crunch aan een salade of een broodje hummus. Venkel is met zijn anijsachtige smaak een verrassende toevoeging aan de seizoensgroenten van de lente: heerlijk rauw in dunne plakjes door een salade of geroosterd in de oven met een beetje olijfolie en citroen. Of verwerk het in deze lente pasta met seizoensgroenten van Chefke Luc!

Rabarber is een andere lentefavoriet: heerlijk in rabarber compote, taart of als frisse toevoeging aan hartige gerechten. Aanraders zijn deze klassieke rabarbertaart en deze rabarber crumble. En wat dacht je van lente ui en bospeen? Beide ingrediënten geven je gerechten een subtiele, zoete kick.

Koken met seizoensgroenten betekent niet alleen genieten van de beste smaak, maar ook duurzaam bezig zijn. Probeer eens een groentemix in een roerbakgerecht, een lentesoep met verse kruiden of een hartige plaattaart met groene asperges en geitenkaas.

Dit recept kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via