Courgette-wortelrösti… Een hele mond vol en het klinkt veel moeilijker dan het is! De traditionele Zwitserse rösti wordt gemaakt door geraspte aardappelen te mengen met ei en dit vervolgens krokant te bakken. In dit recept kiezen we voor minder koolhydraten en maken we de rösti van courgette en wortel, waardoor je zeker aan je dagelijkse hoeveelheid groenten komt. Superlekker met crème fraîche, warm gerookte zalm en dille!
Rösti is een heerlijk gerecht dat zijn oorsprong vindt in Zwitserland. Het wordt traditioneel gemaakt van geraspte aardappelen die vervolgens worden gebakken tot een knapperige en goudbruine koek. Het gerecht is geliefd vanwege zijn eenvoudige bereiding en smaakvolle resultaat. Omdat we de rösti in dit gerecht maken van wortel en courgette, is het ook nog eens een koolhydraatarm recept.
Om rösti te maken, worden rauwe aardappelen geschild en geraspt. De geraspte aardappelen worden vervolgens gemengd met peper en zout naar smaak. Het mengsel wordt in een hete koekenpan met boter of olie geplaatst en aan beide zijden gebakken tot het mooi bruin en knapperig is. Het resultaat is een smakelijke aardappelkoek met een zachte binnenkant en een knapperige buitenkant.
Naast de klassieke aardappelrösti zijn er ook variaties te vinden. Zo is er bijvoorbeeld de zoete aardappelrösti, waarbij zoete aardappelen worden gebruikt in plaats van gewone aardappelen. Deze variant voegt een subtiele zoete smaak toe aan het gerecht. Daarnaast kunnen andere groenten, zoals courgette, wortel of pompoen, worden toegevoegd aan de geraspte aardappelen om verschillende smaak- en textuurvariaties te creëren.
Rösti kan worden geserveerd als bijgerecht bij vlees- of visgerechten, als ontbijt met een gepocheerd ei erbovenop, of als hoofdgerecht met toevoegingen zoals kaas, spek of kruiden. Het is een veelzijdig gerecht dat heerlijk smaakt op elk moment van de dag.
Een echte aanrader voor een rösti recept met zoete aardappel is deze zoete aardappelrösti met cheddar en bonencrème. Makkelijk te maken in de pan, maar ook op een gourmetstel werkt dit perfect! Wist je dat je rösti ook kunt verwerken in een schotel? Deze aardappelschotel met rösti, courgette en cashewnootjes is een variant op de klassieke rösti ‘pannenkoek’. In dit recept verwerken we stukjes geraspte aardappel.
Of wil je nog wat inspiratie voor gerechten die koolhydraatarm zijn? Neem kijkje op de pagina van koolhydraatarme recepten en kies nu je favoriet!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment