Courgette-wortelrösti met warm gerookte zalm
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Courgette-wortelrösti met warm gerookte zalm

Courgette-wortelrösti… Een hele mond vol en het klinkt veel moeilijker dan het is! De traditionele Zwitserse rösti wordt gemaakt door geraspte aardappelen te mengen met ei en dit vervolgens krokant te bakken. In dit recept kiezen we voor minder koolhydraten en maken we de rösti van courgette en wortel, waardoor je zeker aan je dagelijkse hoeveelheid groenten komt. Superlekker met crème fraîche, warmgerookte zalm en dille!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept courgette-wortelrösti met warm gerookte zalm

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Rasp de courgette grof, meng met het zout en laat 5 tot 10 min. uitlekken op een zeef. Knijp zoveel mogelijk vocht eruit. Snijd de bieslook in dunne ringen.
2
Meng de courgette, worteljulienne, de helft van de bieslook, ei en bloem. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Verdeel de helft van het courgette-wortelmengsel over de pan. Bak 3 tot 4 min. per kant. Schep uit de pan en herhaal deze stap met de rest van het mengsel.
3
Kook ondertussen de aspergetips in 2 tot 3 min. beetgaar. Pel de rode ui en snijd in ringen.
4
Verdeel de crème fraîche over de rösti’s. Breek de warmgerookte zalm in stukken. Pluk de takjes dille. Verdeel de gerookte zalm, groene aspergetips en rode ui over de rösti’s. Maak af met de rest van de bieslook en dille.

Ontdek alles over dit bekende, Zwitserse gerecht

Rösti is een heerlijk gerecht dat zijn oorsprong vindt in Zwitserland. Het wordt traditioneel gemaakt van geraspte aardappelen die vervolgens worden gebakken tot een knapperige en goudbruine koek. Het gerecht is geliefd vanwege zijn eenvoudige bereiding en smaakvolle resultaat. Omdat we de rösti in dit gerecht maken van wortel en courgette, is het ook nog eens een koolhydraatarm recept.

Om rösti te maken, worden rauwe aardappelen geschild en geraspt. De geraspte aardappelen worden vervolgens gemengd met peper en zout naar smaak. Het mengsel wordt in een hete koekenpan met boter of olie geplaatst en aan beide zijden gebakken tot het mooi bruin en knapperig is. Het resultaat is een smakelijke aardappelkoek met een zachte binnenkant en een knapperige buitenkant.

Naast de klassieke aardappelrösti zijn er ook variaties te vinden. Zo is er bijvoorbeeld de zoete aardappelrösti, waarbij zoete aardappelen worden gebruikt in plaats van gewone aardappelen. Deze variant voegt een subtiele zoete smaak toe aan het gerecht. Daarnaast kunnen andere groenten, zoals courgette, wortel of pompoen, worden toegevoegd aan de geraspte aardappelen om verschillende smaak- en textuurvariaties te creëren.

Rösti kan worden geserveerd als bijgerecht bij vlees- of visgerechten, als ontbijt met een gepocheerd ei erbovenop, of als hoofdgerecht met toevoegingen zoals kaas, spek of kruiden. Het is een veelzijdig gerecht dat heerlijk smaakt op elk moment van de dag.

Meer rösti recepten

Een echte aanrader voor een rösti recept met zoete aardappel is deze zoete aardappelrösti met cheddar en bonencrème. Makkelijk te maken in de pan, maar ook op een gourmetstel werkt dit perfect! Wist je dat je rösti ook kunt verwerken in een schotel? Deze aardappelschotel met rösti, courgette en cashewnootjes is een variant op de klassieke rösti ‘pannenkoek’. In dit recept verwerken we stukjes geraspte aardappel.

Of wil je nog wat inspiratie voor gerechten die koolhydraatarm zijn? Neem kijkje op de pagina van koolhydraatarme recepten en kies nu je favoriet!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Vis
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via