aardappelschotel met rosti
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Aardappelschotel met rösti, courgette en cashewnootjes

Dit gerecht is geïnspireerd op de Zwitserse rösti, wat een soort pannenkoek is van geraspte stukjes aardappel. In dit gerecht zitten naast stukjes geraspte aardappel ook oude kaas en rozemarijn, die het gerecht smaakvol maken. De cashewnoten zorgen voor een lekkere bite.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept aardappelschotel met rösti, courgette en cashewnootjes

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de sjalot fijn en maak de wortel schoon. Snijd de wortel, prei en courgette in fijne blokjes.
2
Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui en chilipoeder. Bak de rösti op middelhoog vuur gedurende 10 min. Breng op smaak met peper en zout.
3
Voeg de helft van de rozemarijn toe samen met de prei, wortel en courgette. Bak 8 min mee. Verwijder de rozemarijn.
4
Voeg de crème fraîche, kaas en ¾ cashewnoten toe. Roerbak het geheel voor 5 min. Breng op smaak met wat peper en zout.
5
Ris de overige rozemarijn van het takje, hak fijn en zet apart.
6
Verdeel de rösti over de borden als de kaas is gesmolten. Garneer met rozemarijn en de overige cashewnoten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via