In samenwerking met:
Couscous Met Rode Biet En Venkel 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Couscous rode biet en venkel

Geroosterde groenten in combinatie met couscous vinden wij een hemelse combinatie. We kiezen er in dit recept voor om rode biet en venkel te roosteren in de oven en vervolgens te combineren met kippenpoten, parelcouscous en gezouten amandelen. Zo zet je met weinig ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept couscous rode biet en venkel

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
1u 5min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de rode bieten en snijd in parten. Verwijder het loof en de harde kern van de venkel en snijd in parten. Houd het venkelloof apart. Meng de rode biet met 1/3 van de olijfolie en leg aan één kant van een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de venkel met ½ van de overige olijfolie en leg aan de andere kant van de bakplaat. Breng op smaak met peper en zout en rooster 35 min. in de oven.
2
Verhit ondertussen een koekenpan met de overige olijfolie. Braad de kippenpoten 20 min. rondom aan.
3
Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
4
Hak de amandelen grof. Verdeel de couscous en geroosterde groenten over de borden en leg op elk bord een kippenpoot. Garneer met de amandelen en het venkelloof.

Wanneer is rode biet in het seizoen?

Het seizoen van rode bieten varieert afhankelijk van de regio, maar over het algemeen zijn ze in het seizoen van de late herfst tot het vroege voorjaar. Tijdens deze periode gedijen rode bieten goed in koelere temperaturen en worden ze vaak als verser en smaakvoller beschouwd. In veel gematigde klimaten kunnen rode bieten worden geoogst vanaf september tot maart. Ze zijn vaak op hun hoogtepunt in de herfst, wanneer ze jong en mals zijn. Sommige rassen kunnen echter ook gedurende de winter beschikbaar zijn, vooral als ze worden bewaard in koude opslagfaciliteiten. Het is raadzaam om lokale seizoenskalenders te raadplegen en verse rode bieten te kopen op boerenmarkten of bij lokale producenten om te profiteren van de optimale versheid en smaak tijdens het seizoen.

Wanneer is venkel in het seizoen?

Venkel heeft zijn piekseizoen tijdens de late lente tot de vroege zomer, met optimale groeiomstandigheden in warmere klimaten. Tijdens deze periode bereikt venkel zijn volle smaakprofiel en optimale textuur. In veel regio’s kunnen consumenten genieten van deze groente van april tot juni, wanneer de knollen sappig en aromatisch zijn. Terwijl de lente het belangrijkste oogstseizoen is, kan venkel ook in de herfst worden geoogst, en soms zelfs in de winter in mildere klimaten. Lokale seizoenskalenders en boerenmarkten zijn uitstekende bronnen om de exacte venkelseizoensgebondenheid in een specifieke regio te achterhalen, waardoor je kunt profiteren van de beste smaak en voedingsstoffen tijdens het hoogtepunt van het seizoen.

Recepten voor het avondeten

Om gevarieerd te blijven eten is het belangrijk om met verschillende ingrediënten te werk te gaan. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor het avondeten? Bekijk dan de pagina met de lekkerste recepten voor het avondeten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via