Croissant traybake
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Croissant traybake

Croissants over? Gooi ze dan niet weg! Deze croissant traybake, gemaakt met 1 dag-oude croissants, is de ultieme verwennerij voor elk moment. Heerlijke zoetigheid als dessert of lekker bij de koffie of thee.

Overgebleven eiwitten? Daar maak je chocolade kokosmakronen van. Dat wordt no-waste genieten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten

Recept croissant traybake

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de melk in een pannetje, tot deze net niet kookt.
2
Meng de eidooiers met suiker, bloem, vanille extract en kaneelpoeder. Roer dit met een garde goed door tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de hete melk in delen toe en roer steeds goed door, zodat het ei niet kan gaan klonteren.
3
Verwarm het mengsel opnieuw tot het begint te binden. Roer goed over de bodem van de pan om aanbakken te voorkomen. Zet het vuur uit wanneer het de dikte van vla heeft bereikt.
4
Schep het mengsel in een ovenschaal en verdeel gelijkmatig over de bodem. Snijd de croissants, afhankelijk van de grootte in 2 of 3 delen en verdeel deze over de room. Verdeel 100 gr van de jam en 200 gr van de bramen tussen de croissants. Bak de croissant traybake in 10 min. bruin en krokant.
5
Rasp de schil van de citroen en pers vervolgens de citroen uit. Meng de mascarpone met het sap en de rasp en roer goed door. Klop in een andere kom de slagroom met de poedersuiker stijf. Meng vervolgens de slagroom met de mascarpone.
6
Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker en verdeel de mascarpone-room en de overige bramen en jam erover.

Waar komt de croissant vandaan?

Velen denken dat de croissant uit Frankrijk komt. Maar oorspronkelijk komt het uit een ander land. Het komt officieel uit Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk.

Hoe rol je een croissant?

Goed om te weten voor andere recepten waarbij je de croissant nog helemaal zelf moet maken is hoe je een croissant rolt. Plaats hiervoor een lapje deeg met de rechte kant naar je toe en vervolgens moet je het verticaal een klein stukje insnijden. Vervolgens kun je van binnen naar buiten de croissant oprollen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via