Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de melk in een pannetje, tot deze net niet kookt.
2
Meng de eidooiers met suiker, bloem, vanille extract en kaneelpoeder. Roer dit met een garde goed door tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de hete melk in delen toe en roer steeds goed door, zodat het ei niet kan gaan klonteren.
3
Verwarm het mengsel opnieuw tot het begint te binden. Roer goed over de bodem van de pan om aanbakken te voorkomen. Zet het vuur uit wanneer het de dikte van vla heeft bereikt.
4
Schep het mengsel in een ovenschaal en verdeel gelijkmatig over de bodem. Snijd de croissants, afhankelijk van de grootte in 2 of 3 delen en verdeel deze over de room. Verdeel 100 gr van de jam en 200 gr van de bramen tussen de croissants. Bak de croissant traybake in 10 min. bruin en krokant.
5
Rasp de schil van de citroen en pers vervolgens de citroen uit. Meng de mascarpone met het sap en de rasp en roer goed door. Klop in een andere kom de slagroom met de poedersuiker stijf. Meng vervolgens de slagroom met de mascarpone.
6
Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker en verdeel de mascarpone-room en de overige bramen en jam erover.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.