Dubbele blt
Niveau
Beginner
Tijd
5 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Dubbele BLT sandwich met cottage cheese

Geen zin in een standaard broodje kaas als lunch? Ga dan voor een dubbele BLT sandwich met cottage cheese! De klassieke BLT sandwich bestaat uit bacon, lettuce & tomato, ofwel knapperige bacon met tomaat en sla. De cottage cheese geeft de sandwich extra smaak en een frisse touch.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten

Recept dubbele blt sandwich met cottage cheese

Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
5 min
1
Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de bacon knapperig. Laat uitlekken op een velletje keukenpapier. Snijd ondertussen de tomaat in plakjes en botersla in reepjes. Breng de cottage cheese op smaak met zwarte peper.
2
Beleg een snee brood met cottage cheese, sla, tomaat en bacon. Leg daarop een tweede snee brood en beleg opnieuw met cottage cheese, sla, tomaat en bacon. Maak de sandwich af met nog een snee brood.

Wat is cottage cheese precies?

Cottage cheese is een frisse en jonge kaas. Het is een kwarkachtige kaassoort met een korrelige structuur.

Wat is het verschil tussen ricotta en cottage cheese?

Het grootste verschil tussen de verschillende kazen is dat cottage cheese een hele verse kaas is en ricotta wordt meer gemaakt van restjes wei (lichtzure vloeistof) die over is gebleven van een eerder gemaakte kaas.

Wat is lekker met cottage cheese?

Je kunt cottage cheese op allerlei manieren combineren. Ga hier vooral zo ver in als dat jij zelf lekker vindt! Zo kun je het op een sandwich eten maar ook op een toastje of pannenkoeken. In combinatie met gerookte zalm, avocado, radijsjes of andere groenten is het ook een echte aanrader!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via