Ei burgers
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Ei burgertjes

Deze mini eiburgers met spek, tomaat, sla en kaas zijn niet alleen heel schattig, maar ook nog eens heel lekker. Maak ze gemakkelijk vegetarisch door het gerookte ontbijtspek weg te laten. Ideaal als verrassende schooltraktatie of als lekkere snack.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept ei burgertjes

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Kook de eieren gedurende 10 min. Spoel koud met water. Pel de eieren en snijd doormidden in de lengte. Verwijder de eidooiers en houd apart.
2
Prak de eidooiers fijn en meng met de yogonaise. Knip de bieslook in kleine stukjes en roer door het eimengsel. Breng op smaak met peper.
3
Bak het ontbijtspek uit in een pan tot ze krokant zijn. Halveer de plakjes. Snijd de tomaat in plakjes. Verdeel de kaas in vier stukken en was de sla.
4
Snijd de bolling van één helft van het ei eraf zodat deze plat is en op deze kant netjes blijft liggen. Verdeel een toef eivulling in het ei.
5
Beleg met sla, tomaat, een plakje kaas, uitgebakken spek en een toefje eimengsel. Eindig met de andere helft van het ei.
6
Bestrooi met wat zwart sesamzaad en prik er een prikkertje doorheen. Herhaal dit met de andere eieren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Sesamzaad
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via