Recepten
Kies je menugang
Ontbijt
Lunch & brunch
Tussendoortjes
Voor- & tussengerechten
Recepten avondeten
Bijgerechten
Sauzen & dressings
Desserts & gebak
Borrelhapjes & snacks
Dranken & cocktails
Cuisine
Aziatisch
Italiaans
Mexicaans
Grieks
Mediterraans
Spaans
Hollands
Frans
Amerikaans
Midden-Oosters
Uitgelicht
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Wat eten we vandaag?
Kerst recepten
Recepten avondeten
Makkelijke recepten
Vegetarische recepten
Inspiratie
Inspiratie
Kerst recepten
Handige weekmenu's
Proeverijen & events
Kookvideo's
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Kooktips & blogs
Experiences
Over ons
Over ons
Wie zijn wij?
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Eatertainers
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Samenwerken
Home
Alle recepten
Kies je menugang
Ontbijt
Lunch & brunch
Tussendoortjes
Voor- & tussengerechten
Recepten avondeten
Bijgerechten
Sauzen & dressings
Desserts & gebak
Borrelhapjes & snacks
Dranken & cocktails
Cuisine
Aziatisch
Italiaans
Mexicaans
Grieks
Mediterraans
Spaans
Hollands
Frans
Amerikaans
Midden-Oosters
Uitgelicht
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Wat eten we vandaag?
Kerst recepten
Recepten avondeten
Makkelijke recepten
Vegetarische recepten
Inspiratie
Kerst recepten
Handige weekmenu's
Proeverijen & events
Kookvideo's
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Kooktips & blogs
Experiences
Over ons
Wie zijn wij?
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Eatertainers
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Samenwerken
Aanmelden
Print opties
Titel
Afbeelding
QRCode
Ingrediënten
Informatie
Instructies
Printen
Sluiten
Ei burgertjes
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
4 eieren
3 el yogonaise
2 gr verse bieslook
Peper
2 plakken gerookt ontbijtspek
1 grote trostomaat
4 blaadjes krulsla
½ plakje jonge kaas
Zwart sesamzaad
Keukenbenodigdheden
Prikkertjes
1
Kook de eieren gedurende 10 min. Spoel koud met water. Pel de eieren en snijd doormidden in de lengte. Verwijder de eidooiers en houd apart.
2
Prak de eidooiers fijn en meng met de yogonaise. Knip de bieslook in kleine stukjes en roer door het eimengsel. Breng op smaak met peper.
3
Bak het ontbijtspek uit in een pan tot ze krokant zijn. Halveer de plakjes. Snijd de tomaat in plakjes. Verdeel de kaas in vier stukken en was de sla.
4
Snijd de bolling van één helft van het ei eraf zodat deze plat is en op deze kant netjes blijft liggen. Verdeel een toef eivulling in het ei.
5
Beleg met sla, tomaat, een plakje kaas, uitgebakken spek en een toefje eimengsel. Eindig met de andere helft van het ei.
6
Bestrooi met wat zwart sesamzaad en prik er een prikkertje doorheen. Herhaal dit met de andere eieren.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.